KAJ NAS ČAKA?

Zmaji pri nabrušeni Gorici, evropski dvoboj v Velenju

Danes in jutri štiri prvenstvene tekme nogometnih prvoligašev. Predstavila se bo novinka Mura, Olimpija in Maribor v gosteh.
Fotografija: Trener Gorice Miran Srebrnič pripravlja past za prvake iz Ljubljane. Foto: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener Gorice Miran Srebrnič pripravlja past za prvake iz Ljubljane. Foto: Jure Eržen

LJUBLJANA – S sinočnjo tekmo med Aluminijem in Celjem so nogometni prvoligaši odprli novo sezono državnega prvenstva, v kateri naslov prvaka brani Olimpija, edina novinka pa je Mura iz Murske Sobote. Prvake iz Ljubljane, potem ko so v sredo izpadli iz kvalifikacij za ligo prvakov na tekmi z azerbajdžanskim Qarabagom, že na startu DP čaka vroče gostovanje v Novi Gorici. O Olimpiji smo v minulih dneh pisali na dolgo in široko, trener Ilija Stolica je napovedal rotacijo igralcev v evropskem ritmu tekem. Morda bo to ironično, toda na zelenici novogoriškega športnega parka bi lahko zaradi počitka nekaterih videli celo močnejšo zasedbo od tiste iz evropskih dvobojev. Goričani si želijo v novi sezoni višje od šestega mesta s prejšnjega prvenstva. Trener Miran Srebrnič je po odhodu Novice Nikčevića dobil novega pomočnika v Florijanu Debenjaku, nekdanjem asu modro-belih. Novinca sta mlada Adis Hodžić in Tim Matič, zaradi težav s srcem pa je moral kariero končati nigerijski napadalec Kyrian Nwabueze. Maribor, ki je ohranil moštvo iz prejšnje sezone, bo gostoval pri velenjskem Rudarju. Knape so zapustili Jakob Novak, Jaka Bijol, Ilja Antonov in Matej Radan, novinci so hrvaški vezist Domagoj Muić (Rudeš), Tim Vodeb (Ankaran) in Andraž Vrabič (Fužinar Ravne).

V Fazaneriji se bosta udarila novinka Mura in kranjski Triglav. Pričakovati je, da se bosta borila za obstanek v elitni druščini. Črno-beli iz Prekmurja so dobrodošla osvežitev prvoligaške karavane, vprašanje pa je, ali ima trener Ante Šimundža dovolj kakovostno zasedbo za enakovreden boj s prvoligaši. Ohranil je jedro drugoligaškega moštva, novinci so napadalec Mihael Rebernik, ofenzivni zvezni igralec Tomi Horvat ter branilca Špiro Peričić in dosedanji Krčan Klemen Šturm, odšla sta Zvonimir Žiger in Arpad Vaš. Triglav vodi novi trener Dejan Dončić, orle sta zapustila prvi strelec Matej Poplatnik (Indija) in izjemno nadarjeni štoper David Zec (Benfica Lizbona).

Domžalčani, za katerimi sta dve dramatični evropski tekmi s končnim uspehom, bodo domače tekmovanje odprli z obračunom proti Krškemu. Domžale so po igralskem kadru, organizaciji, uigranosti in izkušnjah legitimen kandidat za boj za naslov prvaka. V svoje vrste so rumeni zvabili tudi prvega asistenta lige, Hrvata Tončija Mujana, ki je prišel ravno iz Krškega, kjer so omejili proračun za plače igralcev. Posavci so nekoliko prevetrili ekipo, odšla sta že omenjena Mujan in Šturm, Marko Jakolič, Josip Balić, Boris Vidović in Uroš Krajcer. Trener Alen Ščulac zdaj računa tudi na branilca Slavka Brekala (Vitez, BiH) in Daniela Štefulja (Rijeka), veziste Luko Volariča (Domžale), Nenada Srečkovića (Radnik Bijeljina), Sandija Ogrinca (Maribor) in Tomaža Zakrajška iz domače šole ter napadalca Milana Ristovskega (Rijeka). Krčani so se okrepili tudi v pisarni: športni direktor je postal Antuš Brdik, nekdanji kapetan Krškega, ki je v zadnjih sezonah uspešno delal v Brežicah, novi tehnični direktor pa je Borut Arlič (prej Rudar, Celje, Olimpija).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije