NOGOMET

Za knape, orle in vrtnice prihajajo tekme resnice

Triglav, Rudar in Gorica v hudem boju za obstanek v prvi ligi Primorci po visoki zmagi nad Celjem le malce lažje dihajo
Fotografija: Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić je v tem DP odigral 25 tekem ter zbral 10 golov in 11 asistenc, s čimer je najučinkovitejši igralec lige. Foto: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik Domžal Senijad Ibričić je v tem DP odigral 25 tekem ter zbral 10 golov in 11 asistenc, s čimer je najučinkovitejši igralec lige. Foto: Uroš Hočevar

LJUBLJANA –Nogometaši Rudarja in Triglava imajo še večje skrbi glede obstanka v domačem elitnem tekmovanju. Velenjski knapi so doma klonili pred Domžalami, čeprav jim je v prvem polčasu kazalo dobro, v nadaljevanju pa so pobudo povsem prepustili gostom iz Ljubljanske kotline, ki so zdaj trdno zasidrani na tretjem mestu. Rumeni stopnjujejo svojo formo, kažejo vse boljše predstave, zato bi bil pravi čudež, če na koncu državnega prvenstva ne bi ostali na položaju tik za vodilnima kluboma.
»Iskrene čestitke mojim fantom. Menim, da smo dominirali skozi vso tekmo. Žal mi je, da v prvem polčasu nismo izkoristili priložnosti, ki smo si jih priigrali. V drugem polčasu smo igrali izjemno, pokazali smo kakovost, imeli smo številne priložnosti, mislim, da smo zbrali 16 strelov proti vratom Rudarja. Bili pa smo tudi potrpežljivi in bili na koncu za dobro predstavo nagrajeni s tremi točkami,« je razplet obračuna v Šaleški dolini ocenil strateg Domžal Simon Rožman.

»V prvem polčasu smo igrali dobro, tudi zadeli in imeli dobro posest žoge, v čemer smo se izmenjavali z Domžalčani, ki so tudi znali stopiti na žogo. Toda drugi polčas smo začeli slabo, nismo bili pravi. Naivno smo prejeli oba zadetka, na koncu pa smo še ostali brez enega igralca, saj smo že izkoristili vse tri menjave. Smola se nadaljuje, toda mojim fantom sporočam, da gremo v četrtek v novo tekmo z dvignjenimi glavami,« je povedal trener Rudarja Almir Sulejmanović. Knapi bodo gostovali pri zadnjeuvrščenem Krškem.

Kam bo šel Bogatinov?

Medtem je v Kidričevem do novega trojčka točk prišel Aluminij, ki je najprej zaostajal za Triglavom, potem pa je Jure Matjašič z dvema zadetkoma potrdil razmerje moči med ekipama, kakor ga kaže tudi položaj na lestvici. »Bila je precej nenavadna tekma. Moji fantje so bili v prvem polčasu pasivni, izgubljali so vse dvoboje, Triglav pa je povedel. Luka Janžeković nas je v vratih reševal, da nismo prejeli še več zadetkov. Odmor nam je kar koristil, saj smo si povedali določene stvari, nekatere zadeve pa smo tudi spremenili in na srečo hitro izenačili v drugem polčasu. Potem se je rezultat lomil, na srečo se je vse obrnilo na našo stran,« je povedal trener Aluminija Oliver Bogatinov, ki je lahko povsem miren. Njegovi rdeče-beli nimajo samo zagotovljenega obstanka v prvi ligi, kar je osnovni cilj v tej sezoni, temveč se celo potegujejo za uvrstitev v evropsko tekmovanje. Če bi se jim izšlo, bi bil to izjemen podvig. Vprašanje pa je, v kakšni podobi bo Aluminij nadaljeval v prihodnji sezoni, saj je kar nekaj igralcev tarča novih delodajalcev, verjetno pa bo klub zapustil tudi Bogatinov, ki mu pogodba poteče s koncem sezone, po naših neuradnih podatkih pa ni nobenih aktivnosti za podaljšanje sodelovanja. Temu verjetno botrujejo predvsem mamljive ponudbe za nove izzive, ki jih ima na mizi Bogatinov.

V neprijetnem položaju pa je trener Triglava Dejan Dončić, ki mora v finišu prvenstva iz ekipe potegniti podoben maksimum kot v obdobju, ko so si Gorenjci nabrali kar lepo zalogo točk, da danes niso v brezizhodnem položaju. »Glede na prikazano na igrišču bi bil najbolj realen neodločen rezultat. Dobro smo igrali v prvem polčasu, tudi v drugem delu smo imeli priložnosti za zadetek,« je povedal šef orlov, ki dosegajo izide po sistemu toplo-hladno. Ker jim bodo igralci Rudarja in Gorice do konca močno dihali za ovratnik, se bodo morali na vso moč potruditi, da zadržijo sedmo ali vsaj osmo mesto, ki zagotavljata neposredni obstanek v 1. slovenski nogometni ligi. Četrtkovo gostovanje Gorice v Kranju torej prihaja kot naročeno, da se točkovno otresejo enega od zasledovalcev. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije