FORMULA

Wolff zagrozil z rdečim kartonom

Valtteri Bottas trdno odločen ostati na vrhu skupne razvrstitve. Charles Leclerc bo pri Ferrariju popuščal le do določene točke.
Fotografija: Lewis Hamilton (levo) v Bakuju ni ravno delil veselja z zmagovalcem Valtterijem Bottasom. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Lewis Hamilton (levo) v Bakuju ni ravno delil veselja z zmagovalcem Valtterijem Bottasom. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Finski dirkač Valtteri Bottas je z zmago v Bakuju, že drugo letošnjo po podvigu na uvodni letošnji postaji v Melbournu, le še potrdil, da je pozimi mislil še kako resno, ko je dejal, da bo v tej sezoni storil vse za osvojitev naslova svetovnega prvaka v formuli ena.

Mnogi njegovih besed tedaj niso jemali pretirano resno, zdi se, da jih je popolnoma preslišal tudi njegov ekipni kolega Lewis Hamilton, kar se mu utegne še maščevati. Zvezdnik iz Nastole pri Lahtiju, ki je – mimogrede – bistveno bolj kot po motošportu znan po smučarskih skokih in tekih, je v življenjski formi in trdno odločen ostati na vrhu skupne razvrstitve. S tem se Hamilton, ki sicer po štirih dirkah za vodilnim Bottasom zaostaja le za točko (86:87), zagotovo ne bo sprijaznil, zato v prihodnje do svojega moštvenega sotekmovalca zagotovo ne bo tako »prijazen«, kot je bil, denimo, po lastnih besedah v prvem zavoju prejšnje velike nagrade v Azerbajdžanu. »Tam sem Valtteriju podaril zmago,« je 34-letni Anglež povedal, kje je izgubil dvoboj za prvo mesto v Bakuju. Hkrati je posredno napovedal, da poslej do pet let mlajšega Finca, ki se bori za svoj sedež v srebrni puščici tudi v prihodnji sezoni, ne bo več tako prizanesljiv.

Ker se pri Mercedesu bojijo, da bi se utegnila ponoviti zgodba izpred let, ko sta večkrat med sabo trčila Hamilton in Nico Rosberg, so že začeli opozarjati svoja dirkača, da mora biti na prvem mestu moštvo. »Če bo počilo tudi med Lewisom in Valtterijem, bomo začeli podeljevati rumene in rdeče kartone,« je že zagrozil vodja nemške ekipe Toto Wolff in pristavil, da sta se sprva tudi Hamilton in Rosberg dobro razumela. »Zdaj smo v podobnem srečnem položaju, da tudi Lewis in Valtteri zelo dobro shajata drug z drugim. Toda ostati moramo budni! Poznamo namreč slab primer, ko pripelje interno rivalstvo tako daleč, da začneta dirkača misliti zgolj nase,« je poudaril 47-letni Avstrijec, ki ga sicer omenjajo kot glavnega kandidata, da bi leta 2021 nasledil Chasa Careyja kot prvi mož Libertyja in s tem formule ena.

Ferrari v Španiji z močnejšim motorjem

Hitreje, kot je marsikdo pričakoval, pa se lahko skrhajo odnosi tudi pri Ferrariju, pri katerem mladega Monačana Charlesa Leclerca čedalje bolj moti odkrito favoriziranje izkušenejšega Nemca Sebastiana Vettla. »Možje za komandnim pultom imajo najboljši pregled nad dogajanjem na dirkališču, zato bom pač delal, kar bodo od mene zahtevali. A le do določene točke!« je pred nedeljsko veliko nagrado Španije (s startom ob 15.10) dejal Leclerc. Zaveda se, da v italijanskem moštvu vlada določena hierarhija, na koncu koncev ima ob sebi štirikratnega svetovnega prvaka Vettla, vendar bo naredil vse, da jo bo spremenil. »Kakor vsak dirkač si želim biti najhitrejši. Ko se mi bo ponudila priložnost za prvo zmago, jo bom zagrabil z obema rokama,« je še napovedal 21-letni Monačan, ki bo lahko – tako kot njegov 10 let starejši nemški ekipni kolega – ta konec tedna v Montmelu pri Barceloni računal na novejši in močnejši Ferrarijev pogonski agregat. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije