NOGOMET

Vukušić je trenerju naročil pico in pivo

Nogometaši Olimpije po novi zmagi v Celju še naprej vodilni v DP. Domžale po dolgem klavrnem obdobju do prepričljive zmage.
Fotografija: Prvi strelec lige Ante Vukušić v dresu Olimpije dosega zadetke tudi za stavo. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Prvi strelec lige Ante Vukušić v dresu Olimpije dosega zadetke tudi za stavo. FOTO: Roman Šipić

LJUBLJANA – Nogometaši Olimpije so ohranili vodilni položaj na prvenstveni razpredelnici tudi po 18. krogu, torej polovici državnega prvenstva. Zmaji so s prepoznavno igro prišli do treh točk tudi na gostovanju v Celju, kjer so že v uvodnih minutah tekme z dvema goloma pokvarili slavnostni dogodek navijaške skupine Celjski grofje. Ti so na severni tribuni praznovali sto let nogometa v svojem mestu, po tekmi pa so lahko sramežljivo razpravljali o možnostih celjskih nogometašev, da bi v bližnji prihodnosti osvojili naslov državnega prvaka. Celje je izgubilo prvo tekmo na domačem stadionu v tej sezoni.

Hadžić dobil tekmo in stavo

Trener Olimpije Safet Hadžić je po zmagi v Celju varovance okrcal zaradi nonšalantne igre pri vodstvu z dvema goloma prednosti. FOTO: Jože Suhadolnik
Trener Olimpije Safet Hadžić je po zmagi v Celju varovance okrcal zaradi nonšalantne igre pri vodstvu z dvema goloma prednosti. FOTO: Jože Suhadolnik
»Težka in pomembna tekma ter zaslužena zmaga. Vesel sem, da so igralci prikazali lepo predstavo, večino časa smo prevladovali in zasluženo zmagali. Imamo težavo, saj smo sposobni hitro preiti v vodstvo, nato pa se začne malo nonšalance in ekipe nas kaznujejo. Želim si, da bi bili pravi vseh 90 minut,« je komentiral trener Olimpije Safet Hadžić, ki je v mestu ob Savinji dobil stavo, povezano s prvim strelcem prvenstva Antejem Vukušićem. Strateg zmajev je namreč s spodaj podpisanim pred sezono stavil za pico in pivo, da bo Hrvat dosegel najmanj 15 zadetkov v sezoni, spretnemu Dalmatincu, nekdanjemu junaku navijačev splitskega Hajduka, pa je to uspelo že po polovici DP. »Veseli me, da sem pomagal trenerju dobiti stavo, o kateri se govori že vse od mojega prihoda, najpomembneje pa je, da smo zmagali na težkem gostovanju, osvojili tri točke in ostali na vrhu lestvice. Na začetku bi morali doseči še en gol za 3:0 in tekma bi se odvijala nekoliko drugače. Nasprotniki do svojega zadetka tako rekoč niso prišli do naših vrat, na koncu pa je pomembno to, da smo v drugem delu igrali maksimalno zbrano, kot da je rezultat 0:0, in nato dosegli še en gol. Menim, da smo nadzorovali potek tekme in zasluženo zmagali,« je povedal Vukušić.

V dvoboju najučinkovitejših moštev v elitni druščini so kratko potegnili varovanci trenerja Dušana Kosiča. »Želeli smo si vse drugo kot to, kar smo dobili. Naš uvod v tekmo je bil zelo medel, Olimpija je s svojo kakovostjo to znala izkoristiti. Pozneje smo se vrnili v igro in pokazali nekaj od tega, kar znamo, a v drugem polčasu je bilo to premalo za zasuk,« je ocenil Kosič.

Jakupovićev trojček

...
...
Na stadionu ob Kamniški Bistrici je v dresu Domžal s tremi zadetki zablestel 21-letni Bošnjak z avstrijskim potnim listom Arnel Jakupović, ki za rumeno-modre igra kot posojeni član italijanskega drugoligaša Empolija. Morda je napovedal dolgo pričakovano uspešnejše obdobje čete trenerja Andreja Razdrha. Seveda je lahko ta zmaga proti oslabljenemu Triglavu tudi varljiva (manjkala sta kapetan in prvi strelec Luka Majcen ter Milan Milanović), vzpon po lestvici tik pred zimskim premorom je vsaj spodbuda za trdo delo in vero v lastne sposobnosti tudi v prihodnjih tednih, mesecih.

''Dosežka sem zelo vesel. Gre za moj prvi članski trojček, kar je nekaj zares izjemnega. Zadel sem z levo nogo, glavo in nato še z desnico, a najpomembnejše so tri točke in zmaga ekipe. Menim, da je povsem zaslužena. V tekmo smo vstopili pogumno, s pravo podobo. Igrali smo kot ekipa, borili smo se drug za drugega, šli smo na vsako žogo, kar nas je na koncu nagradilo. Dvoboj smo imeli pod nadzorom od prve do zadnje minute,« je povedal Jakupović.

Bravov dvojni uspeh

Zelo pomembne tri točke so v soboto osvojili tudi igralci Brava v dvoboju z neposrednim tekmecem na lestvici, velenjskim Rudarjem. Predzadnji Šiškarji so pred zadnjeuvrščenimi knapi povečali prednost na devet točk, in to potem, ko so igrali zelo oslabljeni zaradi kartoniranih Ovbokhe Abgoyija, Davida Brekala, Alena Krcića, Aljoše Matka in Ibrahima Arafata Mensaha. Varovanci trenerja Dejana Grabiča so s tem zadržali stik z ekipami, ki so na lestvici pred njimi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije