ALPSKA LIGA

Vrnitev železarjev na zmagoviti tir

Jeseniški hokejisti so doma s 4:1 premagali Vipiteno Ljubljančani v gosteh s 5:2 boljši od Bregenzerwalda.
Fotografija: Jeseniški hokejisti so se vendarle spet veselili zmage. FOTO: Roman Šipić
Odpri galerijo
Jeseniški hokejisti so se vendarle spet veselili zmage. FOTO: Roman Šipić

JESENICE – V hokejski Podmežakli so si vendarle oddahnili. Po dveh porazih z vodilnima moštvoma alpske lige, Brunicom v četrtek in dva dni prej pred 3000 gledalci v domačem derbiju s SŽ Olimpijo, so se železarji v soboto proti Vipitenu (4:1; Pance 2, Svetina, Glavič) le vrnili na zmagoviti tir.

Po zadnjih dveh domačih porazih so jeseniško dvorano obiskali le najzvestejši privrženci, ki so le dočakali zmago. A zanimivo, železarji so več ustvarjalne igre kot tokrat prikazali dva dni prej proti Brunicu, morda prikazali celo najboljšo predstavo, odkar jih vodi Marcel Rodman, a tega seveda ob porazu z 1:4 ni bilo zaznati. Štirikrat je vrata gostov rešila vratnica, kar pa je bila ob koncu le slaba tolažba za moštvo, ki je vnovič ostalo brez točk. V soboto je bilo drugače. Gostitelji so se naloge lotili zelo odločno, resda so pozneje tudi nihali v igri, kar se jim dogaja pravzaprav že od začetka sezone, toda mojstrska gola Erica Panceta za vodstvo z 2:0 po uvodni tretjini sta vendarle napovedovala uspešen večer. Obenem nikakor nista dovoljevala pretiranega zadovoljstva, šola iz slovenskega derbija, ko so železarji po prednosti 3:1 na koncu izgubili s 3:5, je dovolj poučna.
Jeseničani šest tekem pred koncem rednega dela teoretično še ostajajo v boju za uvrstitev med osmerico in tako domačo prednost v kvalifikacijah za končnico, a v prihajajočih tednih bodo morali igrati zelo zbrano in učinkovito.

Nove točke zmajev

V ljubljanskem taboru nimajo takšnih skrbi. Tokrat so se na gostovanju pri Bregenzerwaldu veselili nove zmage (5:2; Brus, Pešut, Simšič, Koblar, Jezovšek), ob zadnjih okrepitvah iz Zagreba, Niku Simšiču in Marku Čeponu, so še bolj prepričljivi. Utrdili so se na visokem drugem mestu lestvice in si še bolj odprli vrata k odličnemu izhodišču za končnico. Naslednjo tekmo bodo igrali doma (v petek bo v Ljubljani gostoval Lustenau), uspešni trener Jure Vnuk pa nikakor noče preskakovati ovir. »Gremo počasi, od tekme k tekmi,« je dejal že po zadnjem derbiju v Podmežakli, tako uspešno odganja evforijo iz slačilnice. Ki je seveda ob pogledu na sanjskih 86 točk v 36 nastopih lahko zelo nevarna. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije