NOGOMET

Vijolični stampedo ne pojenja, Murin vzpon na tretje mesto

V 16. krogu prvoligaškega prvenstva so bili spet najbolj učinkoviti nogometaši Maribora. V Prekmurju vse večja evforija zaradi zmagovitih predstav varovancev Anteja Šimundže.
Fotografija: Kapetan Maribora Marcos Tavares je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar štiri zadetke. Foto: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Kapetan Maribora Marcos Tavares je na zadnjih dveh tekmah dosegel kar štiri zadetke. Foto: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA  – Nogometaši Maribora še naprej meljejo svoje tekmece na prvoligaški sceni. V 16. krogu so že sedmič zmagali s štirimi ali petimi doseženimi zadetki (!). Zmaga proti kranjskemu Triglavu v Ljudskem vrtu se je zdela tako rekoč samoumevna že pred tekmo, toda vijolični so potrebovali hladen tuš, da so dvoboj vzeli povsem resno. Zanj je poskrbel Tilen Mlakar v 26. minuti, ko so Gorenjci povedli, potem pa je štajerski express silovito krenil po zmagovitem tiru.
Ante Šimundža odlično vodi nogometaše Mure. Foto: Leon Vidic
Ante Šimundža odlično vodi nogometaše Mure. Foto: Leon Vidic

»Če pogledamo v celoti, so navijači prišli na svoj račun. Bilo je precej lepih akcij, 5 doseženih golov, med katerimi je vsak po svoje zelo zanimiv. V prvem polčasu smo bili nekaj časa slabši, kot bi pričakoval, in je bilo treba nujno nekaj storiti. Ta zadetek Tavaresa za 1:1 nam je bil zlata vreden, saj je vzpostavil ravnotežje in nam dal upanje, da lahko naredimo tisto želeno popolno prevlado. V drugem polčasu je bilo vse okej, s številnimi akcijami in priložnostmi. Želel bi si bolj miren prvi polčas, a je tudi to sestavni del in v celoti sem zelo zadovoljen s prikazanim,« je dejal trener vodilnega Maribora Darko Milanič.


»Pred začetkom drugega polčasa smo si dejali, da bo tekma do konca odprta, če ne dobimo zadetka v 15 ali 20 minutah nadaljevanja. Toda zadetek smo hitro prejeli in potem je šlo vse v prid Mariborčanov,« je komentiral strateg Triglava Dejan Dončić.
 

Tavares krepi strelski rekord


Spet je blestel kapetan Maribora, 34-letni Marcos Tavares, ki je moral na začetku sezone prepustiti glavne vloge v napadu mlajšim kolegom, zdaj pa je spet prišel na svoj račun. Do prejšnjega kroga je bil pri enem samem zadetku, potem pa je zabil Celju in zdaj Triglavu po dva gola. Na lestvici prvoligaških strelcev je rekorder s 142 goli, za Maribor jih je skupno dosegel 192. »To je res neverjeten dosežek, kapetan se ne da in dobro je tako. Mladi prihajajo za njim, vedno pa najde motiv in ta lestvica strelcev, na kateri ni na tisti svoji normi, ko ni bil prav na vrhu, ga spodbuja. Zdaj je že zadel petkrat in s tem skupne mejnike premaknil še višje,« je podvig svojega kapetana komentiral Milanič.
 

Čudežna Mura


Mura se je z novo zmago proti Gorici, ki jo je dvakrat premagala tudi v četrtfinalu pokalnega tekmovanja, dvignila kar na tretje mesto in še dodatno podžgala nogometno evforijo na ravnici. Mura je hit sezone, ob Mariboru, ki je razred zase, ima najboljši obisk na domačih tekmah, zagotovo pa v Murski Soboti in celotnem Prekmurju vlada najbolj pristna nogometna evforija. In to še ni vse: Mura premore tudi prvega golgeterja prvenstva v Roku Sirku, ki je Gorici zabil že svoj deseti gol.

Toda strateg črno-belih Ante Šimundža se ne prepušča pretiranemu zadovoljstvu, zanimata ga zgolj vsakodnevno garanje ter temeljita priprava na vsako naslednjo tekmo. »Ovacije gledalcev ekipi so odraz potrditve našega dobrega dela, poti, po kateri hodimo. Bolj kot mesto na lestvici me zanimajo točke, ki jih nabiramo. Imamo svoj cilj in zahteve, od tega ne odstopamo,« je dejal Šimundža. »V tekmi z malo priložnosti smo spet potegnili kratko. Zadetek smo prejeli po prekinitvi, igralci niso dovolj dobro pokrili strelca. O zmagovalcu je odločila malenkost, tokrat tekmecem nismo dopustili nasprotnih napadov. V napadu smo bili preveč površni pri zaključnih podajah, zato si nismo uspeli ustvariti dovolj zrelih priložnosti,« pa je ocenil trener Gorice Miran Srebrnič.


Zdaj za slovenske prvoligaše sledi dvotedenski premor zaradi igranja reprezentance v ligi narodov. Privrženci Mure komaj čakajo na obračun z Olimpijo v prihodnjem krogu, zato so prek družabnih omrežij že sprožili akcijo, s katero želijo na stadion v Stožicah privabiti vsaj 2000 navijačev, ki bi murašem pomagali do podviga v glavnem mestu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije