1 SNL

Vijolični so hud strup za goriške vrtnice

V derbiju 13. kroga nogometnega prvenstva nova visoka zmaga Maribora v Novi Gorici. Štajerci so udarno napovedali derbi z Olimpijo, ki bo v soboto v Ljudskem vrtu.
Fotografija: Vezist Maribora Aleks Pihler je v Novi Gorici dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. Foto: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Vezist Maribora Aleks Pihler je v Novi Gorici dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. Foto: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Na severnem Primorskem nič novega! Ko v mestu vrtnic gostuje domači nogometni velikan Maribor, se Gorici ne piše nič dobrega. 2:4, 0:3, 0:6 in 0:3 je rezultatski stampedo, ki so ga doživeli modro-beli gostitelji proti vijoličnim s Štajerskega. Tokrat je Maribor povedel v 20. minuti z golom Aleksa Pihlerja, delo pa je v finišu tekme dokončal rezervist Jasmin Mešanović, ki je v 62. minuti zamenjal Brazilca Felipeja Santosa in mrežo Goričanov zatresel v 83. minuti in v sodnikovem podaljšku.


Mariborčani so tako končali goriški niz osmih tekem brez poraza, s čimer so se varovanci trenerja Mirana Srebrniča povzpeli na tretje mesto prvenstvene razpredelnice. V Ljudskem vrtu zdaj kar kipijo od samozavesti pred prvo četrtfinalno tekmo pokalnega tekmovanja jutri z Domžalami in sobotnim prvenstvenim derbijem z Olimpijo; obakrat bodo šli v boj na svojem terenu.
Vezist Maribora Aleks Pihler je v Novi Gorici dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. Foto: Jože Suhadolnik
Vezist Maribora Aleks Pihler je v Novi Gorici dosegel svoj prvi zadetek v tej sezoni. Foto: Jože Suhadolnik

»Začeli smo solidno proti moštvu, ki je zelo hitro prenašalo težišče izza naše obrambne vrste. Dobro smo iskali prostore in jih tudi našli, lepo zadeli za vodstvo, potem pa si po naši krivdi otežili tekmo. Predvsem na začetku drugega polčasa, ki je tekmecem dal nekaj dodatne energije, a smo potem z menjavami spet prevzeli nadzor nad igro in odigrali, kot smo morali. Zadovoljen sem, da se tudi v trenutkih, ko ne gre vse gladko, rezultatsko dobro izide,« je razplet komentiral trener Maribora Darko MIlanič, ki je tokrat res zadel z menjavami.


Ob omenjeni je v drugem delu namesto Amirja Derviševića vstopil tudi Blaž Vrhovec in vidno poživil igro. »Pri izboru moštva sem upošteval podatek o treh rumenih kartonih, ki jih imata Vrhovec in Mešanović. Hotel sem dati priložnost Santosu glede na zavzetost, ki jo kaže na treningih. Ko smo se znašli v situaciji, da smo nekoliko trpeli, je prišel v igro Vrhovec in kar naenkrat so vsi postali živahnejši. Potem je konkretno vstopil v igro Mešanović, pa za njim še Bajde (zamenjal je Zahovića, op. p.). Poteze so se posrečile in zelo sem zadovoljen z odzivom,« je dejal Milanič.

»Menim, da smo zasluženo zmagali. Gorica je na trenutke imela pobudo v igri, ampak to je po svoje tudi logično. V takšnih obdobjih je treba biti potrpežljiv in se dobro braniti. Ko so Goričani pritiskali, smo dosegli dva zadetka iz nasprotnih napadov. Veseli smo te zmage,« je dejal vezist Maribora Dino Hotić.


»Prvi zadetek smo prejeli v obdobju, ko smo bili najboljši na tekmi. To nas je malce presekalo, toda dobra stvar je, da se nismo ustavili. V drugem polčasu smo lovili izenačenje, nekoliko spremenili sistem, se odprli, Maribor pa je kaznoval našo zaletavost. Na koncu smo spet doživeli visok poraz,« je povedal levi bočni branilec Gorice Uroš Celcer

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije