NBA

VIDEO: Veliki spodrsljaj Miamija v boju za končnico

Moštvo Gorana Dragića je izgubilo še eno pomembno tekmo v boju za končnico.
Fotografija: FOTO: USA Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: USA Today Sports

Moštvo Miami Heat, ki še ni izgubilo upanja na končnico, je v severnoameriški košarkarski ligi NBA na gostovanju s 109 : 111 izgubilo z odpisano Minnesoto Timberwolves. Slovenski košarkar Goran Dragić je v 38 minutah dosegel 15 točk, devet podaj in sedem skokov.

Izgubili so tudi košarkarji ekipe Dallas Mavericks, za katere Luka Dončić zaradi poškodbe ni igral.

Miami, ki se mu končnica po novi zmagi Orlanda vse bolj odmika, je na začetku zadnje četrtine vodil s 93 : 92, potem pa je Minnesota počasi prišla do šestih točk prednosti in zmagala tretjič na zadnjih petih tekmah. Zadnji napad so sicer imeli košarkarji s Floride, a je Dwayne Wade po podaji Dragića iz avta zgrešil trojko ob zvoku sirene.


Dončić ni igral

Dallas, ki že dolgo več nima možnosti za končnico, je na gostovanju pri ekipi Memphis Grizzlies izgubil s 112 : 122. Najzaslužnejši za zmago je bil Delon Wright s 26 točkami. Dončić ni igral zaradi bolečin v stegenski mišici.

Miami bo na naslednji tekmi, ki bo v nedeljo proti večeru po slovenskem času, gostoval pri drugem moštvu vzhoda Toronto Raptors, Dallas pa v noči na ponedeljek čaka še eno gostovanje pri Memphisu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije