NA NOŽ

VIDEO: Niste gledali dirke motoGP? Lorenzo podrl kar tri dirkače

Z njim so odstopili še oba Yamahina dirkača in drugi v skupnem seštevku, Italijan Andrea Dovizioso (Ducati).
Fotografija: Jorge Lorenzo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jorge Lorenzo. FOTO: Reuters

BARCELONA – Španec Marc Marquez (Honda) je zmagovalec dirke elitnega razreda motoGP v Barceloni. Na sedmi postaji sezone je dosegel četrto zmago in se še utrdil v vodstvu svetovnega prvenstva. Drugo in tretje mesto sta osvojila Francoz Fabio Quaratararo (Yamaha STR) in Italijan Danilo Petrucci (Ducati).

V soboto je v kvalifikacijah spet presenetil mladi Francoz Quartararo, ki je drugič v sezoni prišel na vrh in si priboril najboljše izhodišče, danes pa je prvič doslej odpeljal tudi zelo dobro dirko in jo končal na drugem mestu, kar je njegova najboljša uvrstitev kariere.


A njegov uspeh je zasenčila poteza Jorgeja Lorenza, ki je v enem zamahu iz dirke izločil sebe in še tri tekmece. S tem je največjo uslugo naredil moštvenemu sotekmovalcu Marquezu, ki je bil takrat že v vodstvu, po skupinskem padcu za sabo pa je imel precej prosto pot do zmage.


Lorenzo je dirko začel spodbudno, se prebil tik za najboljše, a je nato v želji po še boljšem dosežku pretiraval. Pri poskusu prehitevanja je naredil napako, v zavoju zdrsnil po tleh, s seboj pa potegnil še oba Yamahina dirkača Italijana Valentina Rossija in Španca Mavericka Vinalesa ter drugega v SP, Italijana Andreo Doviziosa (Ducati). Najbolj boleč je bil odstop prav za Doviziosa, saj se je zavedal, da mu bo Marquez v skupnem seštevku precej ušel.


Marquez je lahko nadaljeval bolj mirno, imel je lepo prednost, za njim pa so se za drugi mesto spopadli Quartararo, Petrucci in Alex Rins. Španec na Suzukiju je bil nekaj časa najbliže drugi stopnički, toda nekaj krogov pred koncem je tudi on naredil napako, se komajda rešil, da ni padel, nazadnje pa se je s šestega mesta še vrnil na četrto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije