ODLIČNI

VIDEO: Miami slavil, poglejte neverjetnega Dragića

Najuspešnejši je bil Dwyan Wade. »Na trenutke sem videl obrise šampiona,« pravi trener.
Fotografija: Goran Dragić med akcijo. FOTO: AP
Odpri galerijo
Goran Dragić med akcijo. FOTO: AP

FILADELFIJA – Košarkarji moštva Miami Heat so na drugi tekmi prvega kroga končnice prvenstva severnoameriške lige NBA proti Philadelphia 76ers zmagali s 113 : 103 in v boju na štiri zmage izid poravnali na 1 : 1. Junak večera je bil 36-letni veteran Dwyane Wade, ki je dosegel 28 točk, slovenski zvezdnik Goran Dragić jih je dodal 20, James Johnson pa 18.


Wade, dobitnik treh šampionskih prstanov z Miamijem, je bil najbolj zaslužen, da je s soigralci prekinil izjemni zmagoviti niz Philadelphie, ki je trajal kar 17 tekem – to je bil za gostitelje prvi poraz po 13. marcu, ko so klonili proti Indiani.

Obrisi šampiona

»Na trenutke sem videl obrise šampiona. To je tisto, kar krasi Dwyana Wada,« je po tekmi o svojem varovancu, ki je iz igre zadel 11 metov od 17 in blestel zlasti v drugi ter zadnji četrtini, dejal trener Miamija Erik Spoelstra.

Gostitelji so sicer še deseto tekmo zapored igrali brez poškodovanega prvega zvezdnika Joela Embiida. Center All-Star ima zlomljeno obrazno kost, a v taboru 76ers upajo, da se bo v kratkem vrnil na parket.

Dvoboj se zdaj za tretjo in četrto tekmo seli na Florido, naslednji obračun bo že v četrtek.



Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije