DIRKA PO ITALIJI

VIDEO: Kakšna drama: Roglič se je zabil v ograjo

Roglič je ob obilici smole izgubil dodatne sekunde.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

COMO – Primož Roglič si 15. etape kolesarske dirke po Italiji ne bo zapomnil po dobrem. V tretji zaporedni gorski etapi je imel obilo smole, lahko je celo zadovoljen, da jo je sploh končal, je pa v primerjavi z vodilnim Ekvadorcem Richardom Carapazom in najbližjim zasledovalcem Vincenzem Nibalijem izgubil dragocenih 40 sekund. Carapaz ima zdaj pred njim v skupnem seštevku 47 sekund prednosti.

Roglič je imel pred zadnjim vzponom okvaro kolesa, nato je v spustu pristal v ogradi, etapo pa končal na 13. mestu, pred prostim dnevom sicer ostaja drugi v skupnem seštevku, pred Nibalijem ima točno minuto prednosti.





O zmagovalcu etape, ki se je po 232 kilometrih končala v Comu, je odločal sprint dveh italijanskih ubežnikov, v njem je Dario Cataldo (Astana) premagal Mattio Cattanea, tretje mesto je zasedel najaktivnejši kolesar etape Britanec Simon Yates, kolesar ekipe Mitchelton-Scott.

Zelo dobro je spet kolesaril tudi Jan Polanc, ki je z zaostankom 54 sekund zasedel 15. mesto, v skupnem seštevku ostaja sedmi (+ 4:12).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije