PRVAKI BOLJŠI

VIDEO: Dončić skorajda spravil prvake NBA na kolena

Curry je s 48 točkami potopil Dallas.
Fotografija: FOTO: Usa Today Sports
Odpri galerijo
FOTO: Usa Today Sports

DALLAS – Dan za tem, ko so pri Dallasu izvedeli, da so do konca sezone izgubili J. J.-ja Bareo, jim je Stephen Curry natresel še več slabih novic – v obliki 11 trojk. Skupno je dosegel 48 točk, Golden State pa je v Dallasu zmagal s 119 : 114. Curry je dosegel svojo zadnjo trojko pri izenačenju 114 : 114 le 42 sekund do konca tekme. Po tekmi sta Curry in trener Steve Kerr pohvalila še Kevina Duranta, ki je poskrbel, da je imel Curry neoviran met.

Niso znali ustaviti Curryja

Durant je za Golden State, ki je dosegel četrto zaporedno zmago, dodal 28 točk, Klay Thompson pa je devet od svojih skupno 16 točk dosegel v zadnji četrtini. »Nikakor nismo znali zaustaviti Curryja. Danes je bil naravnost briljanten,« je po tekmi priznal domači trener Rick Carlisle.

Pri Dallasu je Dončić spet bil prvi strelec moštva in je tokrat zbral 26 točk, 6 skokov in 5 podaj, a je bil proti koncu tekme precej nenatančen, saj je zgrešil vse trojke v zadnji četrtini, poeg tega pa skupaj še tri proste mete (5 : 8). Dallas je zgrešil svojih zadnjih osem metov iz igre. »Vedno lahko imaš boljši met. Danes enostavno ni bil naš dan,« je po tekmi dejal Dončić.

Naslednja tekma Dallas čaka v sredo, ko bodo doma gostili San Antonio.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije