NBA

VIDEO: Dončić junak Dallasa pred očmi slovenskih navijačev

»Moral bi zadeti. Res nisem zadovoljen. A vesel sem, da smo zmagali.«
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

DALLAS – Luka Dončić je sinoči popeljal svojo ekipo Dallas Mavericks do zmage s 102 : 101 nad Portlandom, potem ko je dosegel zadnjih pet točk na tekmi, vključno z odločilno trojko. Miami Heat Gorana Dragića, ki še okreva po poškodbi, je v Kaliforniji s 120 : 118 klonil proti prvakom, Golden State Warriors. V Teksasu je bil Dončić z 28 točkami, 9 skoki in 6 podajami najučinkovitejši košarkar Dallasa, 24 točk je k zmagi dodal Tim Hardaway ml.

Dončić razočaran

»Najbolj mi je všeč, da Luka rad 'nosi' ekipo, da se ne ustraši bremena. Je eden tistih dinamičnih košarkarjev, ki imajo karizmo, s katero dajo soigralcem samozavest,« je po tekmi dejal trener Dallasa Rick Carlisle. Luka je bil sicer malce razočaran, ker je zgrešil dva meta v zadnjih 45 sekundah tekme. »Moral bi zadeti. Res nisem zadovoljen. A vesel sem, da smo zmagali«. Potem ko je zgrešil 13,1 sekunde pred koncem, je ponudil gostom priložnost za zadnji napad, a je na drugi strani zgrešil tudi Damian Lillard, ki je bil s 30 točkami prvi strelec Portlanda.


Dodajmo, da si je tekmo ogledalo kakšnih 100 slovenskih navijačev, med njimi tudi Lukova mama Mirjam.

Vso tekmo lovili zaostanek

Dallas je praktično celotno tekmo lovil Portland. Ta je že v prvem delu povedel za 13 točk, vendar je Dallas izenačil na 67 : 67. Toda gosti so v zadnji četrtini povedli s 96 : 81. V izjemni končnici je Dallas nadoknadil 15 točk zaostanka in izenačil na 97 : 97. Takrat je odgovornost prevzel Dončić in dosegel zadnjih pet točk za svojo ekipo.

Golden State je v domači dvorani premagal Miami, pri čemer so blesteli Kevin Durant, Klay Thompson in Stephen Curry: Durant je prispeval 39 točk, Thompson 29, Curry pa jih je dodal 25. Gosti so imeli sicer na koncu priložnost za zmago, a je Dion Waiters zgrešil z velike razdalje ob pisku sirene. Pri Miamiju je Josh Richardson dosegel 37 točk, Waiters 24, Justise Winslow 22 in Dwyane Wade 10.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije