ČUDEŽNI DEČEK

VIDEO: Dončić blestel na parketu, a poglejte, kaj je na koncu naredil sodnik

Zbral je 29 točk, 12 skokov, devet asistenc ter tri ukradene žoge.
Fotografija: Dončić je blestel na parketu. FOTO: Tim Heitman, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Dončić je blestel na parketu. FOTO: Tim Heitman, Usa Today Sports

DALLAS – Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je v dresu ekipe Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA ob porazu proti Portland Trail Blazers s 119 : 121 prikazal novo izvrstno predstavo. Dosegel je 29 točk, 12 skokov, devet asistenc ter tri ukradene žoge. Pri Dallasu se je izkazal tudi Kristaps Porzingis, ki je tekmo končal pri 32 točkah, devetih skokih, petih asistencah ter dveh blokadah.

Na drugi strani je CJ McCollum dal 35 točk. Junak tekme je bil sicer Damian Lillard, ki je dosegel odločilni koš 26 sekund pred koncem tekme, sicer pa je zbral 26 točk od 28 v drugem polčasu. Po Lillardovem košu za 121 : 119 je z metom za tri točke poskušal Dončić, a je zgrešil. Dorian Finley-Smith je skočil za odbito žogo, sodnik je piskal prekršek Lillarda za prosta meta, a je Portlandov trener Terry Stotts zahteval ponovni ogled posnetka in sodnik si je premislil.

Drugi Slovenec Goran Dragić je z Miami Heat klonil proti Minnesoti Timberwolves s 109 : 116. Dragić je dosegel 13 točk, pet skokov ter štiri asistence. Prvi strelec vročice je bil Kendrick Nunn s 25 točkami, toliko jih je na drugi strani dosegel tudi Andrew Wiggins.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije