FORMULE ENA

Vettel se bori tudi s samim seboj

Nemški šampion išče pot iz krize, v kakršni še ni bil. Zmago na VN Singapurja brani Lewis Hamilton.
Fotografija: Sebastianu Vettlu letos ne gre po načrtih in željah. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sebastianu Vettlu letos ne gre po načrtih in željah. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Ferrarijev zvezdnik Sebastian Vettel je pod čedalje večjim pritiskom. Na letošnjem prvenstvu formule 1 mu nič ne gre po načrtih in željah. Še vedno čaka tudi na prvo zmago v sezoni, v kateri je bilo doslej že 14 dirk. V tem času jo je, denimo, že imel v žepu celo leta 2008, ko je še vozil za Toro Rosso?! V skupni razvrstitvi zaseda šele peto mesto, pri čemer za vodilnim Lewisom Hamiltonom (Mercedes), ki mu lahko – mimogrede – le še čudež prepreči osvojitev tretjega zaporednega in skupno šestega naslova svetovnega prvaka, zaostaja že za 115 točk.

A to še ni najhujše, precej bolj ga mora boleti, da je ob drugouvrščenem Valtteriju Bottasu (Mercedes) in tretjeuvrščenem Maxu Verstappnu (Red Bull) pred njim tudi njegov ekipni kolega Charles Leclerc. Sicer le za 13 točk, pa vendarle. Za nameček ima nadarjeni Monačan, ki bo 16. oktobra dopolnil 22 let, na svojem računu že dve zmagi. Na veliko veselje številnih italijanskih navijačev je pred 13 dnevi v svojo korist odločil tudi Ferrarijevo domačo dirko v Monzi, kjer je Vettel doživel hud polom. Po sporu z Leclercom v kvalifikacijah ter zdrsu s proge, nevarnem vračanju nanjo in kazenskem postanku na dirki ni mogel izvleči več od poraznega 13. mesta.

Leclerc bolje kroti ferrarija

Zdi se, da je poskočni vranec SF90 bolj pisan na kožo mlademu Monačanu kot 32-letnemu Nemcu, ki se je znašel v tako globoki krizi, v kakršni doslej v karieri še ni bil. Kot kaže, se bori tudi s samim seboj. Vendar se (še) ne vdaja. Ravno nasprotno, že na jutrišnji veliki nagradi Singapurja, za katero bodo zelene luči prižgali (oziroma rdeče ugasnili) ob 14.10 po srednjeevropskem času, je trdno odločen vrniti udarec. »Zavedam se, da to ni moj najboljši del kariere, vendar tudi ni najslabši. Takšna obdobja spadajo pač zraven. Izzivov mi ne manjka. Iz kriz sem se še vedno izkopal, verjamem, da se bom tudi tokrat,« je štirikratni svetovni prvak (z Red Bullom v sezonah 2010, 2011, 2012 in 2013) prepričan, da se bo vrnil v zmagovite tirnice.

Naredil bo vse, da se bo to zgodilo že v Singapurju, kjer se bosta Ferrarijeva dirkalnika predstavila z nekaterimi novimi deli. »Nadejam se, da nam bodo pomagali. Na papirju nam sicer steza v Marini Bay ne ustreza, a je tudi res, da ne dirkamo na papirju,« je v smehu sklenil Vettel, ki je na lanski veliki nagradi Singapurju osvojil tretje mesto za Hamiltonom in Verstappnom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije