SP V ALPSKEM SMUČANJU

FOTO: Ilka dvignila Slovenijo na noge!

Mariborčanka je ubranila naslov svetovne smukaške prvakinje.
Fotografija: Zlata Ilka Štuhec. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zlata Ilka Štuhec. FOTO: Reuters

ARE – Na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je Slovenija po zaslugi Ilke Štuhec osvojila zlato. Mariborčanka, ki je bila zlata že v St. Moritzu, se je s številko devet podala na progo in bila ves čas hitrejša od do tedaj vodilne Američanke Lindsey Vonn.

Vonnova, najuspešnejša smučarka vseh časov, ki je odpeljala svojo zadnjo tekmo, je s številko tri v cilj pripeljala kot vodilna. Smučarke, ki so sledile, so vse po vrsti zaostajale, dokler se ni na progo podala Ilka. V cilju je imela 49 stotink prednosti pred Američanko. Vonnovo, ki ji je prišel ob slovesu čestitat sloviti Ingemar Stenmark, edini smučar, ki ima več zmag kot Lindsey, je nato prehitela še Corinne Suter. Švicarka je za Ilko zaostala za 23 stotink sekunde.

Na startu smuka je bila tudi Maruša Ferk s številko 34. V cilj je prišla kot 33. in prehitela le eno tekmovalko.

Zaradi vremenskih okoliščin – v Areju tudi močno piha – so se organizatorji tako kot pri sobotnem moškem smuku tudi pri ženskem odločili za precej skrajšano tekmo. Začetek je bil z drugega rezervnega starta. Po pričakovanju se je na sprinterskem smuke izkazalo, da so bile razlike majhne, še najbolj je odskočila prav zmagovalka Ilka Štuhec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije