NORIŠNICA V STOŽICAH

Pa to je noro! Odbojkarji dvignili Slovenijo na noge

V Stožicah padli favorizirani Rusi, Slovenci v polfinalu evropskega prvenstva.
Fotografija: Za uvrstitev v četrfinale so Slovenci premagali Bolgare. FOTO: Mavric Pivk, Delo
Odpri galerijo
Za uvrstitev v četrfinale so Slovenci premagali Bolgare. FOTO: Mavric Pivk, Delo

LJUBLJANA – Na moškem evropskem odbojkarskem prvenstvu sta se Slovenija in branilka naslova Rusija potegovali za polfinale. Na tekmi pred nekaj dnevi so bili Rusi prepričljivo boljši, tokrat pa so slovenski odbojkarji odigrali fantastično ter favorite ugnali s 3 : 1 v nizih.

Slovenski odbojkarji so se zavedali, da bodo morali za uspeh pokazati vsaj tako igro kot v osmini finala proti Bolgariji, ob tem pa bodo morali biti tudi Rusi – ti so na prejšnjem evropskem prvenstvu Slovence ugnali dvakrat – nekoliko manj razpoloženi, kot so bili na prvi tekmi prejšnji teden, ko so Slovence spravljali ob živce z odličnimi servisi in blokom.

Slovenci so blesteli v vseh elementih, poleg odlične igre v obrambi in skoraj fanatične borbenosti pa je izstopal servis, sicer glavno rusko orožje. Tekma se je začela ob 20.30. V prvem nizu je bilo zelo napeto, Slovenci so ga dobili tesno s 25 : 23. Napeto je bilo tudi v nadaljevanju, a naši niso klonili in so slavili 25 : 22.

Na začetku tretjega niza so Rusi pokazali, zakaj so pred tekmo veljali za favorite in povedli za osem točk. Slovenci so se jim približali na –3, na koncu pa so Rusi niz dobili 25 : 21. Slovenci se zaradi izgubljenega niza niso dali zmesti, v četrtem so začeli odločno in na krilih navijačev nabirali zmagovite točke, dokler niso dobili niza (25 : 21) ter se uvrstili v četrtkov polfinale. Za veliki finale se bodo pomerili s Poljaki, ki so bili s 3 : 0 boljši od Nemcev.

Med številnimi navijači v Stožicah je tudi predsednik države Borut Pahor.


Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije