V vikendu remijev razočarali zmaji in vijolični

Spodrsljaj nogometašev Olimpije in Maribora. Viden napredek pri Rudarju, Bravu, Taboru in Triglavu.
Fotografija: Trener Brava Dejan Grabić v spomladanskem delu prvenstva opaža napredek svoje ekipe. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener Brava Dejan Grabić v spomladanskem delu prvenstva opaža napredek svoje ekipe. FOTO: Jure Eržen

Vodilne tri ekipe v prvoligaški nogometni karavani so v 23. krogu državnega prvenstva ostale brez zmage, vsaka se je morala zadovoljiti le s točko. Za Olimpijo remi z zadnjeuvrščenim Rudarjem v Velenju pomeni nov zelo hud udarec, sploh zaradi poraza s Triglavom v prejšnjem krogu na domačem igrišču. Mariborčani so se opekli proti Taboru iz Sežane. Namesto da bi izkoristili spodrsljaj Olimpije in se z zmago zavihteli na prvo mesto, so pokazali premalo. Aluminij je do točke prišel v Ljubljani proti vse boljšemu Bravu, rdeči so bili celo na robu poraza, zato v Kidričevem še naprej z zadovoljstvom gledajo na lestvico.

Zmaji so v krizi

Rudar je proti vodilni Olimpiji prišel do prve točke v drugem delu DP, še naprej je brez zmage, na računu ima devet neodločenih izidov. »Žal mi je, da že prej nismo osvojili kakšne točke, saj smo si to po igri zaslužili. Tokratni remi je za nas kot nekakšna delovna zmaga proti izjemni Olimpiji, ki kakovostno drži žogo v svoji posesti, igra kombinatorno, ima niz tehnično odlično podkovanih igralcev. Lahko smo se jim uprli le s hitrimi nasprotnimi napadi. Če bi jih odigrali bolje, bi lahko dosegli še kaj več. A v tem trenutku nam točka veliko pomeni,« je dejal trener knapov Andrej Panadić.

»Z neodločenim izidom nismo zadovoljni, saj smo si želeli zmago. V nogah smo imeli vodstvo, a vidi se, da smo v majhni krizi. Zmaga bi nas morda dvignila,« je bil redkobeseden trener zmajev Safet Hadžić, ki se je lahko le držal za glavo, ko je opazoval odziv svoje osrednje obrambne vrste pri izenačujočem golu Marka Ćosića. Opevani Macky Bagnack je poletel v prazno, Miral Samardžić je nerodno odbil žogo, zagate ni mogel rešiti niti vratar Nejc Vidmar. »Izgubljamo dragocene točke. Po devetdesetih minutah igre nismo pokazali, da smo boljši. Teh tekem ne moremo več vzeti nazaj. Moramo naprej in pokazati pravi obraz. Še vedno je cilj prvo mesto in za to se bomo borili,« napoveduje kapetan Vidmar. Omeniti velja, da je Hadžić tokrat dal priložnost 18-letnemu Michaelu Pavloviću v vlogi defenzivnega vezista, največja okrepitev, reprezentant Roman Bezjak, je zamenjal prvega golgeterja lige Anteja Vukušića šele v 81. minuti. Šef zeleno-belih je sicer opravil le dve menjavi, v 69. minuti je Vitjo Valenčiča zamenjal Luka Menalo.
Trener Olimpije Safet Hadžić je še drugič zapored odšel s tekme mrkega obraza. FOTO: Jože Suhadolnik
Trener Olimpije Safet Hadžić je še drugič zapored odšel s tekme mrkega obraza. FOTO: Jože Suhadolnik

Veliko prometa, majhen zaslužek

V obračunu Maribora in Tabora smo videli veliko prometa na strani vijoličnih, a premalo konkretnosti pri zaključnih strelih. No, treba je pohvaliti izjemno predstavo novinca v sežanski vrsti, 20-letnega hrvaškega vratarja Davida Šugića, ki je debitiral v dresu češnjic in z odličnimi obrambami spravljal v obup štajerske zvezdnike. Sloviti trener Tabora Mauro Camoranesi je v slogu italijanske taktične šole dobro onemogočal načrt domačega stratega Darka Milaniča. »Mi imamo svoje prvenstvo, borimo se za svoje mesto, po svojih sposobnostih smo se borili za to točko. Zelo zelo sem zadovoljen, predvsem zaradi truda igralcev,« je dejal nekdanji as italijanske reprezentance in Juventusa.

Milanič se sooča z vse daljšim seznamom manjkajočih. Ob poškodovanih Jasminu Handanoviću, Luki Zahoviću, Denisu Klinarju, Nardinu Mulahusejnoviću in kaznovanemu Blažu Vrhovcu je ostal še brez Martina Milca (težave z mečno mišico) in bolnega Amirja Derviševića. Vseeno bi lahko njegovi bojevniki, spodbujeni z dvojno premijo ob morebitni zmagi, zasedli prvo mesto na lestvici. Toda ... »Škoda je te tekme, ker nismo zabili. Bili smo blizu, nenehno prisotni v zadnji tretjini, imeli ogromno prometa in ob koncu tudi stoodstotne priložnosti. Res škoda, da se je razpletlo tako,« je z razlogom jadikoval Milanič.

Grabić: Najboljši Bravo v sezoni

Tretjeuvrščeni Aluminij je razočaral v Spodnji Šiški, kjer raste vse močnejši novi prvoligaš. Rumeni so vztrajno nizali priložnosti, osmoljenci v napadu so bili Andraž Kirm (vratnica), Aljoša Matko, Roko Baturina in Mustafa Nukić (vratnica). »Morali bi zmagati. Prepričan sem, da je bila to naša najboljša tekma, odkar smo v prvi ligi. Aluminiju smo dovolili le malo pred našimi vrati in v polju, na drugi strani pa smo si priigrali veliko čistih priložnosti za gol, dvakrat celo zadeli vratnico. Fante lahko pohvalim, ne mislimo zganjati nobene evforije ali preplaha. Vidi se, da smo napredovali, da smo bolj čvrsti, tako da se ne bojim prihodnjih tekem,« je povedal trener Brava Dejan Grabić, ki ni mogel računati na pomembnega vezista, poškodovanega Sandija Ogrinca. »Prišli smo po tri točke, vzeli pa le eno. Glede na dogajanje menim, da je rezultat realen,« je ugotavljal strateg Aluminija Slobodan Grubor

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije