ROKOMET

V Rdeči dvorani jubilej z napako

Celje spet vzelo mero Gorenju, ki zmage na derbiju ne pozna več kot pet let. William Accambray in Josip Šarac najboljša strelca za ekipo Tomaža Ocvirka.
Fotografija: Otrok Gorenja Rok Ovniček je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec
Odpri galerijo
Otrok Gorenja Rok Ovniček je dobro vodil celjski napad. FOTO: Blaž Samec

VELENJE – Vse je bilo nared za veliko slavje ob koncu praznovanja 60-letnice igranja rokometa v Šaleški dolini, a popolno veselico so pokvarili gostje iz Celja Pivovarne Laško, ki so v drugem polčasu povozili domačo zasedbo v derbiju lige NLB.
Zmaga s 30:26 je bila zaslužena, ekipa trenerja Tomaža Ocvirka, ki v Sloveniji ne pozna poraza, odkar je konec septembra lani zamenjal Branka Tamšeta, je ostala neporažena tudi na 26. zaporednem savinjsko-šaleškem derbiju (23 zmag, 3 remiji). Zadnji uspeh Gorenja ima dolgo brado, saj bilo to 4. decembra 2013. Zmaga os v Rdeči dvorani je še starejša, zgodila se je 18. septembra 2013! Kazalo je že, da je napočil čas za končanje uroka in da so pivovarji, ki so odigrali prvo resno tekmo od 23. decembra lani, zreli za poraz, ko je po obrambi razpoloženega Emirja Taletovića mladi Aleks Kavčič v 22. minuti zadel za 22:18 in razveselil domače navijače s šaleškimi graščaki na čelu. Ampak takrat so grofje na parketu strnili vrste in na prelomu polčasov naredili delni izid 6:0. Z vrha tribune se je slišalo samo še Florijane, ki so nedavno praznovali 25. obletnico. Čeprav se je takrat razigral francoski zvezdnik William Accambray in zabil štiri od naslednjih petih golov Celja, je Gorenje še zmoglo dovolj moči in ujelo stik, ko je po novi obrambi Taletovića reprezentant BiH Ibrahim Haseljić iz nasprotnega napada zadel za 21:22.

Za takšne tekme trenirajo in se borijo

V naslednjem napadu so črno-rumeni osem minut pred koncem celo imeli napad za izenačenje in morda bi se tekma razpletla drugače, če domačega kapetana Davida Miklavčiča ne bi drago stal trenutek nepozornosti. Josip Šarac mu je na sredini igrišča iz rok ukradel žogo in zdrvel v napad za 23:21. To je bil prelomen trenutek, mladi Hrvat je v zadnjih petih minutah še trikrat zatresel mrežo in Celjani so se veselili sladke zmage, ki jih je še utrdila na vrhu lestvice in jim dala dobro popotnico za nedeljski domači derbi lige prvakov proti Pick Szegedu. Junak tekme je bil Šarac, ki je dosegel prvih šest zadetkov na slovenskem derbiju. »Nočem se izpostavljati, vse čestitke vsem fantom za 60 minut velike borbe, tudi strokovnemu štabu, ki je med zimskim premorom opravil odlično delo. Še posebna zahvala gre našim navijačem, ki so v gosteh preglasili domače in nam bili v veliko oporo,« je bil hvaležen Šarac, čigar pričakovanja je derbi povsem upravičil: »Vedel sem že po najavah tekme, da bo dvorana polna in bo vroče vzdušje. Zaradi takšnih tekem treniramo in se borimo. Zmaga nam je dala samozavest za dvoboj s Szegedom, v Zlatorogu smo še za stopnjo močnejši in verjamem, da lahko uprizorimo nov čudež.« Na domači klopi je najbolj skrušeno deloval Haseljić, ki ga celo povezujejo s prihodom v Celje: »Zelo sem razočaran, morda smo pregoreli v preveliki želji, vsi smo sanjali o tem, da bi za klubski praznik končno premagali Celje. Menim, da smo plačali davek na neizkušenost, Celje je v drugem polčasu unovčilo premoč v višini in teži. Mi smo mlada ekipa in kmalu se nam bo ponudila nova priložnost.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije