NOGOMET

Utrujeni zmaji niso zdržali rumenega pritiska

Nogometni derbi Ljubljanske kotline med Olimpijo in Domžalami brez zmagovalca.
Fotografija: Vezist Olimpije Ricardo Alves je dosegel prvi gol na derbiju Ljubljanske kotline. Foto: Roman Šipić
Odpri galerijo
Vezist Olimpije Ricardo Alves je dosegel prvi gol na derbiju Ljubljanske kotline. Foto: Roman Šipić

LJUBLJANA – Nogometna javnost je z velikim pričakovanjem spremljala derbi Ljubljanske kotline v 27. krogu Prve lige Telekom Slovenije, saj sta se spopadli to pomlad še neporaženi ekipi. Ob tem so Domžale proti vodilni Olimpiji pred 5000 gledalci v Stožicah naskakovale še 12. zaporedno prvenstveno zmago, s čimer bi izenačile rekord Olimpije iz sezone 1991/92. Samozavestni Domžalčani so v velikem naletu s svojo napadalno igro, toda čvrsta zasedba zeleno-belih jih je dodobra onemogočila v njihovi nameri.
Na severu Stožic je spet gorelo. Foto: Roman Šipić
Na severu Stožic je spet gorelo. Foto: Roman Šipić

Utrujena Olimpija zaradi natrpanega urnika tekem (med tednom so uspešno gostovali v Celju v polfinalu pokalnega tekmovanja in si priigrali nastop v finalu) se je osredotočila na previdno igro, prepustila pobudo sosedom in čakala na svoje priložnosti. Prvo je dočakala že v 6. minuti, ko jo je odlično izkoristil Ricardo Alves. Po prodoru in predložku Dina Štigleca z leve strani je bil Portugalec osamljen v kazenskem prostoru, zato je lahko natančno meril in premagal Ajdina Mulalića. Domžalčani so si še naprej prizadevali razviti svojo igro, imeli so posest žoge (60:40 odstotkov igralnega časa), a so bili premalo konkretni v zaključku akcij. Vse do končnice tekme je odlično deloval obrambni blok zmajev, na sredini igrišča so Dario Čanađija, Tomislav Tomić, Alves, Danijel Miškić in Jason Davidson garali proti vztrajnim Domžalčanom, ki prek svojih vodilnih ustvarjalcev Senijada Ibričića in Agima Ibraimija niso mogli povsem uveljaviti svoje igre. Alves je v 34. minuti z velike razdalje zadel prečko, na nasprotni strani je Ibričić žogo iz bližine poslal visoko prek vrat. V drugem polčasu so bile priložnosti za zadetek še redkejše, trener Domžal Simon Rožman je v 58. minuti namesto Nermina Hodžića v igro poslal visokoraslega napadalca Shamarja Nicholsona, ki je povzročal veliko težav domači obrambi in ogrožal vrata razpoloženega Aljaža Ivačiča. Pritisk rumenih ni pojenjal in v prvi minuti sodnikovega podaljška je čvrsta Olimpija le kapitulirala. Visok predložek v kazenski prostor je poslal Petar Franjić, Žan Žužek je bil v skoku najvišji in žogo z glavo poslal proti Lovru Bizjaku, ki je ušel čuvaju Mitchu Apau in iz neposredne bližine spretno spravil žogo v mrežo Olimpije.
Vratar Olimpije Aljaž Ivačič je klonil v 91. minuti po strelu Lovra Bizjaka. Foto: Roman Šipić
Vratar Olimpije Aljaž Ivačič je klonil v 91. minuti po strelu Lovra Bizjaka. Foto: Roman Šipić

»Lahko smo zadovoljni, čeprav nismo bili idealni. Osvojena točka proti močni Olimpiji z igro, v kateri smo želeli dominirati, je za nas kar lep uspeh. Sledimo viziji, da smo napadalni, poskušamo biti čim bolj atraktivni. Težko je bilo prebiti izjemno organiziran blok Olimpije, trudili smo se na vse mogoče načine. Ekipa je pokazala značaj, da je igrala do konca in konstantno poskušala imeti pobudo v igri. Mislim, da smo popolnoma zasluženo dosegli zadetek, ki je prinesel remi,« je dejal trener Domžal Simon Rožman. Manj zadovoljen je bil strateg Olimpije Igor Bišćan, ki je taktiko prilagodil utrujenosti svojih varovancev. »Začetek tekme nam je ponudil priložnost, da ostanemo bolj zadaj. Glede na to, da je bila to naša peta tekma v zadnjih dveh tednih, na katerih je bila poraba energije res velika, nismo bili niti pripravljeni za takšno tekmo, da bi visoko napadli in izvajali pritisk. V bistvu sem presenečen in fantom čestitam, da so bili tako agresivni v pravih trenutkih. Domžalam nismo dovolili, da bi igrali tako, kot so navajeni. Držali smo se vseh dogovorov, ni nam uspelo nadzorovati le zadnjih nekaj minut. Domžale so s svojo vztrajnostjo prišle do tega gola, izid je realen. Težko je sprejeti, da smo izgubili dve točki v zadnji minuti, mislim pa, da so Domžale to zaslužile, saj so večji del tekme napadale in nekaj poskušale,« je bil realen Bišćan. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije