Zlata lisica: Meta je na stopničkah

Hrovatova je osvojila tretje, Robnikova pa šesto mesto.
Fotografija: Meta Hrovat je na domači tekmi osvojila tretje mesto. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Meta Hrovat je na domači tekmi osvojila tretje mesto. FOTO: Matej Družnik

Meta Hrovat je v drugi vožnji veleslaloma na 56. Zlati lisici zadržala tretje mesto na domači tekmi svetovnega pokala v Kranjski Gori in si prismučala druge stopničke v karieri (tretja je bila že na veleslalomu v Lenzerheideju konec januarja 2018). Zmagala je Novozelandka Alice Robinson, druga po prvi vožnji, pred vodilno po prvi vožnji Slovakinjo Petro Vlhovo (+ 0,34). Tina Robnik je bila šesta (+ 1,65), Ana Bucik pa 14. (+ 2,93). Hrovatova si je tretje mesto razdelila s Švicarko Wendy Holdener, četrto po prvi vožnji. Za Robinsovo sta zaostali za 1,59 sekunde.
 
PREBERITE ŠE: 
Odlično pa je na poletih v Kulmu opravil tudi Timi Zajc, ki je skočil na drugo mesto. 

 

Uspeh kariere


Robnikova je v finalu izboljšala sedmo mesto iz prve vožnje in dosegla uvrstitev kariere. Bucikova je bila po polovici 18., v finalu pa je dosegla svojo najboljšo veleslalomsko uvrstitev. Bucikova si je mesto razdelila z Avstrijko Julio Scheib, ki je že v prvi vožnji postavila enak čas kot ona. Vodilna v veleslalomskem seštevku Italijanka Federica Brignone je osvojila osmo mesto.

Nastopile še tri domače smučarke


V prvi vožnji so nastopile še Neja Dvornik, Rebeka Oblak in Nika Tomšič, vendar si nobena ni zagotovila drugega nastopa. Dvornikova je zasedla 37. mesto (+ 3,32), Oblakova 39. (+ 3,99), Tomšičeva, ki je nastopila kot zadnja od 57 tekmovalk v prvi vožnji, pa je odstopila.

V nedeljo bo še slalom, po katerem bo znano, katera smučarka bo osvojila letošnjo zlato lisico. V zadnjih treh sezonah jo je vodilna smučarka zime Američanka Mikaela Shiffrin, ki pa je zaradi nedavne nenadne smrti očeta Jeffa letos ni v Sloveniji.

Start prve slalomske vožnje s šestimi Slovenkami (Hrovat, Bucik, Dvornik, Maruša Ferk, Klara Livk in Nika Murovec) bo ob 10.15.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije