Uspeh bodo proslavili brez žensk

Nogometaši Bayerna predčasno do jubilejne 30. lovorike v Nemčiji.
Fotografija: Robert Lewandowski se je takole veselil zmagovitega gola proti Werderju, že 31. v tej sezoni bundeslige. FOTO: Michael Dalder/Reuters
Odpri galerijo
Robert Lewandowski se je takole veselil zmagovitega gola proti Werderju, že 31. v tej sezoni bundeslige. FOTO: Michael Dalder/Reuters

Zvezdniki Bayerna so vnovič potrdili veliko prevlado v Nemčiji. S tesno zmago nad nogometaši Werderja v Bremnu (1:0) so si že pred zadnjima dvema krogoma zagotovili osmi zaporedni in skupno jubilejni 30. naslov nemških prvakov. Tako bodo imeli Münchenčani po novem v svoji spominski sobi več kot polovico (51 odstotkov) vseh mogočih šampionskih krožnikov, z velikim zaostankom si drugo mesto na večni lestvici (od ustanovitve bundeslige v sezoni 1963/64) s po petimi lovorikami delita Borussii – Dortmund in Mönchengladbach. Otroci, ki so, denimo, luč sveta ugledali leta 2012, ne poznajo drugega prvaka kot Bayern.
Bavarci si bodo letošnje (končno) zmagoslavje še posebno zapomnili iz več razlogov, najbolj kajpak po tem, da so zaradi ukrepov proti širitvi novega koronavirusa zadnji mesec igrali pred praznimi tribunami. Podobno turobno je bilo videti njihovo slavje na stadionu Weser v Bremnu, ki je minilo brez znamenite prhe s pšeničnim pivom. Manjšo interno zabavo so si privoščili v hotelu Atlantic, v katerem so prespali po tekmi, nakar so se včeraj počasi odpravili proti Münchnu.

Pred očmi že naslednji cilj

Uspeh bodo še enkrat proslavili po sobotnem dvoboju s Freiburgom. »Na žalost žen(sk)e zaradi ukrepov ne bodo mogle proslavljati skupaj z nami,« je obžaloval Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayerna, ki je takole ocenil pot Münchenčanov do nove zvezdice. »Med sezono, še zlasti v uvodnem delu, smo imeli določene težave, ki pa jih tekmeci na našo srečo niso znali izkoristiti. Ko je krmilo prevzel Hansi Flick, je naši barki spet steklo,« je 64-letni Nemec pohvalil devet let mlajšega rojaka, ki je vodenje moštva prevzel novembra lani, ko so odgovorni pri klubu odpustili dotedanjega hrvaškega trenerja Nika Kovača.

Čeprav jih ni bilo malo, ki so dvomili o Flicku, je ta hitro utišal dvomljivce, potem ko je z uspešnim nizom spet obrnil krivuljo strmo navzgor in s predčasnim zmagoslavjem presegel vsa pričakovanja.

Toda s tem se še ne namerava zadovoljiti. »Cilji pri Bayernu so vedno visoki. Z osvojitvijo naslova nemških prvakov smo naredili prvi korak, pred nami pa je že naslednji – pokal,« je dal Flick jasno vedeti, kaj ima zdaj pred očmi. V velikem finalu nemškega pokala, ki bo na sporedu 4. julija na Olimpijskem stadionu v Berlinu, bodo poskušali Bavarci upravičiti vlogo favoritov proti nogometašem Bayerja iz Leverkusna. Zatem se bodo zvezdniki Bayerna osredotočili na avgustovski sklepni turnir lige prvakov.
»Evropske (klubske) lovorike se ne da načrtovati, bomo pa naredili vse, kar je v naši moči, da bomo takrat spet v vrhunski formi,« je še razkril Flick, šele tretji trener v Bayernovi zgodovini, ki je vodenje moštva prevzel sredi sezone in na koncu z njim postal prvak. Pred njim je to uspelo legendarnemu Franzu Beckenbauerju (v sezoni 1993/94) in pred dvema letoma Juppu Heynckesu

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije