ATLETIKA

Tina postavila novi rekord

Ljubljančanka Tina Šutej je z novim rekordom zmagala v Varaždinu.
Fotografija: Tina Šutej v akciji. FOTO: Peter Kastelic
Odpri galerijo
Tina Šutej v akciji. FOTO: Peter Kastelic

VARAŽDIN – Ljubljančanka Tina Šutej (Kladivar Celje) je na drugi ligi 8. ekipnega evropskega prvenstva v atletiki, ki poteka v Varaždinu, zmagala v skoku s palico in s 4,70 metra izboljšala svoj prejšnji slovenski rekord na prostem ter izpolnila mednarodno normo za olimpijske igre prihodnje leto v Tokiu.

Šutejeva je svoj prejšnji rekord na prostem dosegla 17. julija letos, ko je v nemškem kraju Jockgrim palico preskočila 4,63 metra. Ima že normo za letošnje svetovno prvenstvo v Dohi, absolutni slovenski rekord, 4,71 metra, pa je postavila 2. januarja 2014 v dvorani v Moskvi.

Tridesetletna nekdanja mladinska svetovna podprvakinja je prvi skok v hudi pripeki opravila dve uri po začetku tekmovanja, ker so bile preostale tekmice zunaj njene konkurence in so začele že na zelo nizkih višinah. Takoj je preskočila 4,25 metra in že zmagala, saj so ostale končale že na 4,05 metra ali še prej.

Nato je Ljubljančanka, ki zaradi treningov pri Milanu Kranjcu v zadnjih sezonah živi v Celju, v prvem poskusu zmogla še 4,45 metra, v drugem pa 4,65. Na 4,70 je prek letvice skočila v drugem poskusu, potem pa navdušeno skakala po blazini, saj se je že uvrstila med potnike za olimpijske igre prihodnje leto. Na 4,73 metra je dvakrat neuspešno skočila, tretjega skoka pa nato ni opravila.

Na tekmovanju, ki še poteka, je v slovenski ekipi prva nastopila nekdanja mladinska evropska prvakinja in svetovna mladinska podprvakinja Barbara Špiler, v metu kladiva je bila druga (64,85 metra).

To mesto je na 400 metrov z ovirami z izidom sezone (58.36) zasedla tudi Agata Zupin, pred dvema letoma evropska podprvakinja do 23 let. Druga je bila v teku na 100 metrov tudi Maja Mihalinec (11,56).

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije