PRVA LIGA

Tabor dal Mariboru lekcijo iz srčnosti v nogometu

Na slovenski sceni odmeva polom Maribora v Sežani. V soboto se bosta udarila vodilna Olimpija in Aluminij.
Fotografija: Napadalec Tabora Predrag Sikimić je Mariboru zabil dva gola, na lestvici strelcev si z devetimi zadetki deli drugo mesto. FOTO: NK Tabor
Odpri galerijo
Napadalec Tabora Predrag Sikimić je Mariboru zabil dva gola, na lestvici strelcev si z devetimi zadetki deli drugo mesto. FOTO: NK Tabor

LJUBLJANA – V zadnji tekmi 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije je hit sezone Aluminij doma pred 400 gledalci prepričljivo premagal ljubljanski Bravo s 5:1 (Alen Krajnc 24., 69., Nikola Leko 30., Ante Živković 63., Mihael Klepač 90.; Gal Primc 78.). Ne glede na uspešno igro drugouvrščenih Kidričanov, ki navdušujejo s stanovitnimi igrami in se bodo v soboto v 15. krogu udarili z vodilno Olimpijo v Ljubljani, po zadnjih tekmah najbolj odmeva hud poraz Maribora v Sežani.

Tabor je proti katastrofalni obrambi vijoličnih dosegel kar tri štiri gole za končni izid 4:1. Ironija je, da tokrat v zadnji vrsti prvakov iz Ljudskega vrta ni bilo z naskokom najšibkejšega člena Špira Peričića. Štoperski par sta tvorila Nemanja Mitrović in Aleksandar Rajčević, na bočnih položajih pa sta razigrane gostitelje neuspešno lovila Martin Milec in Mitja Viler. »Želje so bile popolnoma drugačne. Šli smo v Sežano, da nadaljujemo uspešen niz, ki je bil ustavljen pred reprezentančnim premorom, a pokazali smo podobo, ki je ne bi smeli. Tekmeci so počeli, kar smo pričakovali, mi pa ne. Bili smo slabi, v vseh fazah igre nerazpoloženi. Nismo se prilagodili razmeram, ki so specifične in s katerimi nimaš pogosto opravka, kar je nasprotnik s pridom kaznoval,« je ugotavljal trener Maribora Darko Milanič, ki je moštvo na Kras odpeljal že dan pred tekmo, karantena je bila v Lipici. No, v Sežani so nato dobili lekcijo iz pristopa v igri, bojevitosti, srčnosti, nepopustljivosti. »Mojim fantom lahko le čestitam. Od prve do zadnje minute so igrali zelo dobro, odlično. Tudi ko je Maribor izenačil, se tehtnica ni prevesila v njihovo korist. Vesel sem za igralce, navijače in vse ljudi v klubu,« je stanje duha v deželi terana razkril trener Tabora Almir Sulejmanović.
Maribor je pred ligaškim premorom po nizu šestih zaporednih zmag doma remiziral z Muro, po dveh tednih treningov pa je Milaničeva četa v Sežani doživela pravi fiasko, najtežji poraz v sezoni. V prejšnji jih je, denimo, Olimpija ugnala s 3:0. Rok Kronaveter in druščina se bodo poskušali za hud spodrsljaj, po katerem jim Olimpija beži že za pet točk, oddolžiti na štajerskem derbiju s Celjem v Ljudskem vrtu.

Pari 15. kroga: Triglav : Tabor, Olimpija : Aluminij, Maribor : Celje (vse v soboto, 26. oktobra), Rudar : Mura, Domžale : Bravo (obe v nedeljo, 27. oktobra).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije