ROKOMET

Superpokal napovedal trd boj za naslov

Celje PL in Gorenje sta se na odprtju sezone pokazala v dobri luči. Trener državnih prvakov Tomaž Ocvirk pogrešal več odgovornosti v igri.
Fotografija: Celjski trener Tomaž Ocvirk je bil vso tekmo na trnih, na koncu pa se je veselil zmage in osvojitve superpokala. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Celjski trener Tomaž Ocvirk je bil vso tekmo na trnih, na koncu pa se je veselil zmage in osvojitve superpokala. FOTO: Leon Vidic

SLOVENJ GRADEC – Slovenski superpokal v Slovenj Gradcu, ki je odprl 29. rokometno sezono, je več kot upravičil pričakovanja. V zapriseženem rokometnem mestu, kjer bodo znova spremljali prvoligaške dvoboje, so navijači obeh tekmecev pripravili izjemno vzdušje, Celje Pivovarna Laško pa je zasluženo premagalo žilavo Gorenje in lovoriko vrnila v Zlatorog.
Čeprav je dobro skrival čustva, je bil celjski trener Tomaž Ocvirk eden najbolj zadovoljnih mož v dvorani. »Ne razumem, kako se lahko med minuto odmora dogovorimo nekaj, izvedemo pa nekaj povsem drugačnega. To ni resno in odgovorno,« je z glavo zmajeval Ocvirk, medtem ko so se njegovi fantje nasmejani fotografirali s pokalom. Bil je pod velikim pritiskom, potem ko je spomladi izgubil pokalno lovoriko proti Velenjčanom. Osvojitev superpokala je bila nujna, saj so si pivovarji za osnovni cilj zastavili osvojitev vseh treh domačih trofej in poraz že na startu bi bil zelo boleč.

Ocvirk je tako spral madež predhodnika Branka Tamšeta, čigar poraz proti Krki v lanski izvedbi superpokala je bil začetek konca serijskega osvajalca na celjski klopi. Na tekmi, ki se je končala s 25:23, se je pokazalo, da se nova ekipa težko znajde v vlogi favorita, a se bo morala nanjo hitro navaditi.

Velenjski trener Zoran Jovičić je bil brez obeh krožnih napadalcev (Bojanić, M. Kavčič), pa je vseeno pripravil dobro taktiko, obramba 5-1 z izpostavljenim Maticem Verdinkom je povzročala veliko težav celjski zunanji liniji. Šele ko je Patrika Lebana zamenjal hitri Domen Makuc, so se pokazale luknje. Pri črno-rumenih se je zelo dobro znašel novinec Grega Okleščen, pozitivno je presenetil tudi rekonvalescent Vid Levc, ki bo dodana vrednost. V zadnjih minutah je Gorenju zmanjkalo moči, saj so bili nekateri igralci na parketu skoraj vseh 60 minut, medtem ko sta Andris Celminš in Žan Šol grela klop. Vprašanje, kako bi se razpletlo, če bi bile ose kompletne ...

Silva še mora naravnati top

A Celjani zmagi, ki jim je prinesla sedmi superpokal od 12, niso gledali v zobe, močno jim je odleglo, saj pred tekmo niso vedeli, kaj lahko pričakujejo, še vedno jim je v glavah odzvanjal hud poraz proti Veszpremu ob premieri v Zlatorogu.


Pri zmagovalcih je Klemen Ferlin v vratih pokazal dobro formo, potem ko je premagal težave z alergijo, portugalski up Diogo Silva je potrdil, da ima v roki top, vendar se še lovi v novem sistemu, zato je bilo toliko bolj dobrodošlo spoznanje, da bo Matic Grošelj zelo močna konkurenca na desnem zunanjem položaju. Na levem je dobro deloval Josip Šarac, s šestimi goli igralec tekme, Jan Grebenc še potrebuje nekaj časa, z Lebanom se dobro ujame, z Makucem še ne. Leban in Makuc sta precej različna tipa organizatorjev igre, kar je lahko prednost Celjanov, ki imajo na vseh igralnih položajih vsaj po dve kakovostni rešitvi.
A podobno velja tudi za Gorenje, ki je potrdilo, da bo zelo konkurenčno v boju za naslov. Obeta se nam zelo burna sezona v ligi NLB, ki se bo začela v sredo s tekmo Slovenj Gradec – Riko Ribnica. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije