Spektakel za konec z Jakovom Fakom

Na Pokljuki danes mešane dvojice in mešane štafeteJutri prestižna skupinska starta za biatlonce in biatlonke
Fotografija:
Odpri galerijo

POKLJUKA • Biatlonsko Rudno polje je pred drugim polčasom pisane štiridnevne prireditve za svetovni pokal. Gre tudi za generalko pred svetovnim prvenstvom, to bo februarja 2021 drugič doslej pri nas, natanko 20 let po premiernem na takrat še starem pokljuškem stadionu. In verjamemo, da bo – tako kot zdaj – udarni adut slovenske reprezentance znova Jakov Fak.
Tudi ob tem koncu tedna bo 32-letni biatlonec v središču pozornosti na domačem prizorišču, bržkone bo nastopil že danes – bodisi med mešanimi dvojicami (ob 13.15) bodisi v postavi mešane štafete (15.00), predvsem pa bo pod drobnogledom v jutrišnjem skupinskem startu (ob 12.15; ženske ob 15. uri). V tem namreč tekmuje le 30 najboljših. Gre za zelo dinamično tekmo vrhunskih biatloncev s številnimi zasuki, prehitevanji, napetostjo za občinstvo. Nazadnje se je Fak v tej disciplini pred dvema tednoma v Oberhofu izkazal s petim mestom, tudi tukaj bi mu takšna uvrstitev prinesla veselje, potem ko se mu je zaradi nenavadnega pripetljaja na četrtkovi 20-kilometrski tekmi izmuznilo mesto med najboljšo deseterico.

Tragičen razplet drame

»Vidite, drama se je razpletla tragično,« se je s prispodobo naš vodilni biatlonec ozrl k zadnjemu četrtkovemu strelskemu postanku. Prve tri naboje je brezhibno sprožil v tarčo, pri četrtem in petem je moral očistiti del puške, saj sta se zataknila, vsakega posebej je moral namestiti, izgubljal je čas in tudi zbranost. Zadnji strel je zgrešil in zdrsnil iz najboljše deseterice na končno 12. mesto.
Obenem se zaveda, da je vrnitev v družbo najboljših po zdravstvenih težavah zadnjih treh let počasnejša in zahtevnejša, kot si je želel pred začetkom sezone. »Prav tu sem si želel narediti boljši rezultat, pa ni šlo,« se je ozrl k razpletu na posamični preizkušnji, obenem je misli že usmeril k jutrišnji tekmi. Tam bo kot po navadi edini med Slovenci, našemu taboru se ni uresničila želja, da bi se zaradi nadpovprečnega dosežka na uvodni preizkušnji med 30 tekmovalcev na jutrišnji start prebila še Klemen Bauer ali Rok Tršan. V skupinskem startu namreč nastopi prvih 25 iz skupne razvrstitve sezone (Fak je na 15. mestu), nato pa še pet najboljših na tem prizorišču. Siniša Uroševič

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije