HOKEJ

Slovenci na Bledu do druge zmage

V soboto igrajo še proti Belorusiji.
Fotografija: Povratnik po dopinški kazni Žiga Jeglič je rise popeljal v vodstvo. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Povratnik po dopinški kazni Žiga Jeglič je rise popeljal v vodstvo. FOTO: Matej Družnik

BLED – Slovenska hokejska reprezentanca je v tekmi 2. kroga turnirja evropskega izziva na Bledu premagala Italijo z 2 : 1 in si z zmago zagotovila prvo mesto na turnirju, nekoliko pa so se s tem tudi oddolžili Italijanom za poraz na lanskem SP divizije I v Budimpešti. Selektor Ivo Jan je lahko zadovoljen, da je videl dobro igro svojih izbrancev, čeprav so se tekmeci na koncu približali. Slovenci bi lahko že pred tem poskrbeli za višje vodstvo. Predvsem v prvi tretjini in začetku druge so imeli več priložnosti in več strelov, vratar Matija Pintarič, ki je tokrat dobil priložnost med vratnicama, pa je bil dobro razpoložen in je zanesljivo ustavljal italijanske napade.

Edini gol v prvem delu je bil mojstrovina Žige Jegliča, ki je skorajda iz mrtvega kota z desne strani presenetil vratarja Jacoba Smitha. V nadaljevanju je bila igra precej nepovezana, Italijani pa so v uvodnih minutah precej časa presedeli na kazenski klopi. Toda zaporednih prednosti igralca več Slovenija ni znala izkoristiti, se je pa nato sama ob številčni prednosti Italije ubranila.

Dve izključitvi

V 45. minuti je po natančni podaji Mihe Verliča v polno iz bližine zadel David Rodman. V zadnjih minutah so imeli Slovenci dva igralca manj, kar je Italija dve sekundi pred koncem izkoristila in znižala izid.

V prvi tekmi drugega dne je Madžarska premagala Belorusijo s 5 : 3. Turnir se bo končal v soboto, ko bo Slovenija ob 19.30 igrala še proti Belorusiji. V prvi tekmi je v četrtek slovenska ekipa premagala Madžarsko s 4 : 1.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije