ROKOMET

Sanjska zmaga, Slovenija v boju za olimpijske igre

Objavljeno 21. januar 2020 17.39 | Posodobljeno 21. januar 2020 20.42 | Piše: P. K., STA

Slovenski rokometaši so prek Portugalcev prišli do olimpijskih kvalifikacij.

Slovenska reprezentanca je premagala Portugalsko. FOTO: TT News Agency Via Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca je v tretjem krogu drugega dela evropskega prvenstva na Norveškem in Švedskem ter v Avstriji danes v Malmöju premagala Portugalsko z 29 : 24 (14 : 15). Po peti zmagi si je že izborila nastop na aprilskem kvalifikacijskem turnirju za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu in tekmo za peto mesto na tem prvenstvu. Slovenija ima po današnji zmagi nad Portugalsko – pred tem je premagala tudi Poljsko, Švedsko, Švico in Islandijo ter izgubila proti Madžarski – tudi lepe možnosti, da se prebije v polfinale.

To bo odvisno od razpleta njene tekme v zadnjem krogu skupine II z Norveško, ki se bo v sredo začela ob 18.15, a tudi od dvobojev madžarske izbrane vrste. Naša vzhodna soseda se bo drevi ob 20.30 pomerila s Švedsko, v sredo ob 16. uri pa še s Portugalsko. Po nepopolnem tretjem krogu v skupini II v Malmöju sta na vrhu Norveška (tekma manj) in Slovenija s po šestimi točkami, Madžarska (tekma manj) ima štiri, Portugalska in Islandija (tekma manj) po dve, Švedska (tekma manj) pa je brez točk.

V finalni del, ki bo med 24. in 26. januarjem v Stockholmu, bosta napredovali dve najboljši izbrani vrsti iz Malmöja, ki se bosta v petek v polfinalu v švedski prestolnici pomerili s Hrvaško in Španijo, najboljšima iz skupine I na Dunaju. Tretjeuvrščeni reprezentanci v drugem delu tekmovanja bosta v soboto igrali za končno peto mesto.
Deli s prijatelji