Rokomet ni nogomet, a po PSG sledi Barça

Celje Pivovarna Laško v ligi prvakov gosti katalonske zvezdnike. V Zlatorogu bo na delu tudi slovenski reprezentant Jure Dolenec.
Fotografija:
Odpri galerijo

Rokomet ni nogomet, a 9. februarja je v Sloveniji gostoval Paris Saint-Germain, jutri pa bo Barcelona. Pa na celjski stadion Z’dežele niso iz francoske in katalonske dežele prišli Kylian Mbappé, Neymar in Lionel Messi. Proti Barçi se bo igralo v neposredni bližini nogometnega stadiona, v rokometnem hramu Zlatorog, bo pa šlo za točke v ligi prvakov, in sicer v 13., predzadnjem krogu. Celjski rokometaši so v primerjavi z Elverumom in Zagrebom z eno nogo že v osmini finala elitnega tekmovanja, a seveda bo jutri v veselje predvsem to, da se bo v mestu ob Savinji videlo mojstre iz dežele dvakratnih zaporednih evropskih prvakov. Barça se v Zlatorog vrača po devetih letih, zanjo igra tudi Jure Dolenec, on in soigralci pa seveda želijo znova osvojiti ligo prvakov, saj so zadnjo starocelinsko krono od rekordnih devetih Katalonci dvignili še v sezoni 2014/15. V medsebojnih dvobojih so rokometni Messiji od pivovarjev v zmagah boljši z 9:4, in če se Celjani že odkrito spogledujejo z osmino finala, je Barcelona na najboljši poti, da se kot vodilna v skupini neposredno prebije v četrtfinale lige prvakov. »Imamo mlado ekipo, vendar pridobivamo izkušnje. Barcelona je nov izziv, dvorana bo polna, doma igramo drugače kot v gosteh, saj dajo navijači igralcem dodaten elan. Prikazati moramo najboljšo predstavo, željo, boj. Barcelono poznamo, ne potrebuje posebne predstavitve, gre za igralce z izjemnimi atletskimi sposobnostmi. Igrajo zelo hitro, malo časa napadajo na postavljeno obrambo, ni veliko vodenja žoge, hitro dosegajo zadetke in nevarni so iz vsakega položaja. Moramo biti na najvišji ravni,« pravi trener CPL Tomaž Ocvirk, ki tudi pomni, da je v letošnji sezoni Barça na prvi tekmi slovenske prvake odpravila s kar 45:21. »Moramo gledati na svojo igro, nismo še na ravni, kot smo bili v prvem delu. Obrambo igramo dobro, v napadu pa nismo tako sproščeni, kar se nam pozna v številu napak in v zaključkih akcij. Hkrati imamo nekaj težav s poškodbami, veseli pa dejstvo, da to izrabljajo tisti, ki dobijo priložnost, kot vratar Miljan Vujović in Tim Cokan na krilu, kar je pomembno za prihodnost in širino igralskega kadra,« je dodal Ocvirk.

Vrhunska srednja

Srednji zunanji igralec Domen Makuc pa je menil: »Z Barcelono prihajata dva najboljša ali pa med najboljšimi organizatorji igre na svetu Raul Entrerrios in Aron Palmarsson. Čeprav nista nevarna le ta dva, temveč vsa ekipa, sta tista, ki začenjata večino napadov, zato bomo morali biti na njiju še posebno pozorni. A to, da je Barcelona dobra ekipa, vemo, pravi moramo biti sami, iti na glavo in ob pomoči ter podpori navijačev prikazati našo najboljšo predstavo.« Gorenje bo v 3. krogu skupinskega dela pokala EHF po dveh začetnih porazih drevi gostovalo v Španiji pri Ademarju iz Leona. »Tudi na tej tekmi nismo favoriti, zato se bomo čim bolj osredotočili na lastno igro in poskušali vzeti, kar nam bodo Španci ponudili,« je navrgel trener Velenjčanov Zoran Jovičić, ki je sicer z Gorenjem pogodbo podaljšal za dve sezoni. Drevi pa bodo na Kodeljevem v 4. krogu drugega dela lige prvakinj igralke Krima, ki lovijo četrtfinale, gostile romunski klub Ramnicu Valcea, s katerim so v prvi tekmi izgubile s 16:31. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije