Prvenec Nine, do nekaj točk tudi Slovenki

Danes sta zmagala Ortliebova in Kriechmayer.
Fotografija: Ilke zaradi premalo točk ne bo na zadnjem superveleslalomu sezone. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Ilke zaradi premalo točk ne bo na zadnjem superveleslalomu sezone. FOTO: Matej Družnik

V Hinterstoderju v Avstriji je v šestem superveleslalomu letošnje sezone zmagal domačin Vincent Kriechmayer. Drugo mesto je osvojil Švicar Mauro Caviezel (+ 0,05), novi vodilni v superveleslalomskem seštevku, tretje pa še en Avstrijec Matthias Mayer (+ 0,08). Najboljši Slovenec je bil Boštjan Kline na 18. mestu (+ 2,74). Klemen Kosi (+ 3,70) je bil 24., Martin Čater (+ 3,85) 25., Štefan Hadalin (+ 6,89) pa 48. med 49 uvrščenimi smučarji. 

V ženskem superveleslalomu je zmagala Nina Ortlieb, hči Patricka, olimpijskega smukaškega prvaka na igrah leta 1992 v Albertvillu. V La Thuilu je prišla do prve zmage v svetovnem pokalu. Zgolj za stotinko sekunde je prehitela vodilno v skupnem seštevku Italijanko Federico Brignone. Tretje mesto je osvojila vodilna smučarka v superveleslalomu Švicarka Corinne Suter (+ 0,07).

Ilka spet skromno

Ilka Štuhec (+ 2,15) je osvojila 23. mesto, kar pomeni, da sploh ne bo nastopila na zadnjem superveleslalomu sezone, saj je v skupnem seštevku te discipline komaj 28. Maruša Ferk je imela številko 50 med 51 tekmovalkami in je s 26. mestom (+ 2,32) prav tako osvojila točke. Zadnje točke v tej disciplini je dobila v Lake Louisu decembra 2017.

V nedeljo v dolini Aoste sledi še zadnja alpska kombinacija s superveleslalomom in slalomom v letošnji sezoni, tudi s Štuhčevo in Ferkovo. Prihodnji konec tedna bodo smučarke proste, saj zaradi pomanjkanja snega ne bo tekem v nemškem Ofterschwangu, Mednarodna smučarska zveza Fis je že potrdila, da veleslaloma in slaloma ne bodo nadomeščali. Zadnja postaja za smučarke pred finalom bo tako švedski Åre, kjer bodo med 12. in 14. marcem paralelni slalom, veleslalom in slalom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije