Princeski se je poražena Srbkinja še zasmilila

Slovenska boksarja Ema Kozin in Andrej Baković do ekspresnih zmag v Nemčiji. Njeni udarci so bili tokrat hitri kakor sulice, zdaj pred največjim izzivom v karieri.
Fotografija: Ema Kozin se že veseli izzivov v ringu. FOTO: Marko Feist
Odpri galerijo
Ema Kozin se že veseli izzivov v ringu. FOTO: Marko Feist

Neporažena slovenska profesionalna boksarja Ema Kozin in Andrej Baković sta z odliko opravila tudi s sobotnima »pripravljalnima« dvobojema na mednarodni prireditvi v Donauwörthu pri Augsburgu. S tekmecema sta, kot da bi se dogovorila, opravila že v uvodni rundi, k predaji sta ju prisilila na podoben način oziroma z enakim udarcem – v predel jeter. Kar niti ni čudno, saj sta se za tokratna spopada pripravljala pod vodstvom istega trenerja, Slobodana Anđelića iz BK Tivoli. Medtem ko je Kozinova (19 zmag, 10 s k. o., 1 neodločen izid) v obračunu srednje kategorije (do 72,574 kg) nokavtirala Srbkinjo Radano Knežević (2 zmagi, 1 s k. o., 7 porazov), je Baković za enajsto zaporedno zmago (9. s k. o.) v supervelterski (do 69,85 kg) spravil na kolena Radaninega rojaka Bojana Veljkovića (1 zmaga, 1 s k. o., 1 neodločen izid, 13 porazov).

Naslednjič v ring 18. aprila

»Po eni strani sem imela kar srečo, saj sem jo res dobro zadela v trenutku, ko je malo dvignila roko,« je priznala 21-letna boksarka iz Šmartnega ob Savi, ki jo je pohvalil tudi njen dolgoletni trener Rudolf Pavlin. »Za oba naša boksarja, ki sta s svojo predstavo navdušila gledalce in prireditelje, je bil to zelo koristen 'trening', v katerem nista prejela niti enega resnejšega udarca. Ema je bila tokrat hitra kot sulica, po dvoboju pa ni mogla iz svoje kože, saj se ji je nasprotnica, ki je do konca štetja ostala na kolenih, celo zasmilila,« je zaupal 44-letni Korošec in razkril, da so jih v Nemčiji sprejeli odprtih rok. Tako so se že dogovorili za nastop na naslednji prireditvi 18. aprila v Augsburgu, na kateri bo Kozinova svoja šampionska pasova združenj WBF in WIBA branila proti vrhunski urugvajski izzivalki Chris Namus (25 zmag, 8 s k. o., 5 porazov). Zaradi oglaševanja so nemški organizatorji slovensko princesko za tri ure zaprli v studio in posneli nešteto fotografij z njo. »Chris bo moj največji izziv na dosedanji športni poti. Ima nevaren kroše in večinoma boksa z razdalje, zato bom morala pritiskati nanjo, to mi bo prineslo zmago,« je že izračunala študentka 2. letnika finančne matematike na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.

Konec po dobrih dveh minutah

Kakor vse kaže, se bo čez dva meseca v augsburški ring povzpel tudi Baković, ki je odpor Veljkovića zlomil po vsega dveh minutah in 18 sekundah. »Obračuna je bilo konec po mojem prvem resnejšem udarcu. Ko me je Bojan poskusil napasti, sem ga močno zadel z levim aperkatom v telo, po katerem ni mogel več nadaljevati dvoboja,« je opisal 30-letni Ljubljančan in potrdil, da je že sredi dogovorov za nastop 18. aprila v Augsburgu. Ne bi bilo presenetljivo, če bi takrat boksal za svojo prvo lovoriko.
Andrej Baković je v soboto slavil že 11. zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tomi Lombar
Andrej Baković je v soboto slavil že 11. zaporedno profesionalno zmago. FOTO: Tomi Lombar

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije