HOKEJ

Prepad med zmaji in železarji

S turnirjem za pokal Slovenije se danes začenja hokejska sezona. SŽ Olimpija v obrambo treh lovorik, Sij Acroni Jesenice za preživetje.
Fotografija: Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk bo s svojimi varovanci poskusil ponoviti sanjsko sezono. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Trener SŽ Olimpije Jure Vnuk bo s svojimi varovanci poskusil ponoviti sanjsko sezono. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA, JESENICE – V ledni dvorani Zlato polje v Kranju se bo drevi začela nova tekmovalna sezona v hokeju na ledu. Turnir za pokal Slovenije, branilec lovorike je SŽ Olimpija, bosta s prvo četrtfinalno tekmo ob 17.30 odprla Slavija Junior in TRUE Celje, ob 20.30 bo sledil obračun Sij Acronija Jesenic in Maribora. Zmaji se bodo jutri ob 19. uri pomerili z mlajšim moštvom iz železarskega mesta, Hidria Jesenice, v polfinale pa se je neposredno uvrstil domači Triglav. Vodstvi vodilnih slovenskih klubov iz Ljubljane in Jesenic sta včeraj predstavili pričakovanja pred novo sezono.

Ljubljančani gredo samozavestno v obrambo vseh treh lovorik (državno prvenstvo, pokal, liga AHL). Po sanjski sezoni sta klub zapustila napadalca Miha Zajc in Gregor Koblar. Trener Jure Vnuk nadaljuje s preverjenim kadrom, iz tujine sta se pridružila izkušena igralca reprezentančnega kalibra, branilec Miha Logar in napadalec Anže Ropret. »Vsako leto želimo napredovati na vseh področjih. Letos smo se dodatno organizacijsko okrepili, pri prodaji vstopnic po novem sodelujemo s partnerjem Moje karte. Klub je finančno stabilen, v zadnjih dveh sezonah smo proračun za ves klub povečali za 40 odstotkov, imamo nove podpornike, partnerje. Tekmovalni cilji so jasni: še naprej si želimo osvajati lovorike s slovensko ekipo, želimo nastopati v čim bolj konkurenčnem okolju, zavezani pa smo tudi vzgoji mladih hokejistov,« je odločno napovedal predsednik SŽ Olimpija Miha Butara in dodatno podžgal duhove privržencev prvakov z že cela desetletja pričakovano novostjo: »Z županom MOL Zoranom Jankovićem smo se dogovorili, da bomo v Tivoliju dobili dodatno ledeno ploskev, ki bo pokrita, ob njej bo tudi tribuna. V dvorani bomo obnovili slačilnice, postavili novo ograjo ob igrišču, zamenjali semaforja. Na tem področju smo dosegli preboj, ki pomeni še boljše razmere za razvoj našega kluba. Iskrena hvala občini in županu Jankoviću.«

V Podmežakli mladi obrazi

V jeseniškem taboru gradijo novo zgodbo z mladimi, po večini domačimi igralci. Novinca sta Andrej Hebar in Jaka Ankerst, prav tako trener Mitja Šivic. »Do zadnjega smo upali, da se bo našel še kak slovenski igralec, ki ni dobil angažmaja v tujini in bi se pridružil našemu klubu, kar pa se ni zgodilo. Zato bodo domala vsi mladi obrazi, ki smo jih imeli na preizkušnji, ostali v moštvu. Le z Mirkom Đumićem iz Crvene zvezde imamo nekaj birokratskih težav,« poudarja Šivic in dodaja, da so šli lani v pokalno tekmovanje, ki naznanja začetek sezone, kot favoriti, letos ne.

»Pred nami je šesta epizoda te zgodbe. Vsaka sezona je poglavje zase, vselej se trudimo biti uspešni in se čim bolj približati lokalnemu okolju. Konec koncev vse počnemo za navijače, za publiko. Dokazujemo, da Jesenice so hokejsko mesto, da še obstajamo, pa ne le to – prepričan sem, da bodo vsi fantje v novi sezoni s ponosom nosili klubski dres, ne bodo se predali do konca, v upravi pa se bomo trudili zagotoviti najboljše možne razmere,« je poudaril predsednik Anže Pogačar in podčrtal, da bo vsaka kupljena vstopnica štela dvojno, saj v klubu pri iskanju sponzorjev niso bili v celoti uspešni. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije