Popolna vrnitev Luke Dončića

Okreval je tik pred vikendom All-Star. V Chicagu bo uvodoma kapetan Sveta.
Fotografija: Luka Dončić je bil med tekmo s Sacramentom presrečen. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je bil med tekmo s Sacramentom presrečen. FOTO: Reuters

Zdravniki so mu bržkone svetovali, naj izkoristi osemdnevno prekinitev lige NBA zaradi vikenda All-Star in si docela pozdravi poškodovani gleženj, toda Luki Dončiću ni bilo niti malo do dodatnega počitka. Po sedmih tekmah odsotnosti se je vrnil na igrišče, ravno v pravem trenutku, da je pomagal košarkarjem Dallasa do zmage nad Sacramentom s 130:111, in se odpravil v Chicago. Tam bo nocoj nastopil na tekmi vzhajajočih zvezd in dva dneva pozneje prvič tudi v osrednjem dvoboju tradicionalnega spektakla.

Njegova vrnitev je bila popolna. Izkazal se je s 33 točkami (met za dve 7:11, za tri 3:7, prosti meti 10:12), 12 skoki in 8 asistencami v 31 minutah igre, predvsem pa je odlično sodeloval s Kristapsom Porzingisom, kar v uvodnih mesecih prvenstva ni bil ravno običaj. Latvijec je med Ljubljančanovim zadnjim okrevanjem dosegal v povprečju 28,8 točke na tekmo z 48,8-odstotnim metom iz igre, njegovo sezonsko povprečje pa je 18,4 točke z 41,6-odstotnim metom. »Skupni ritem sva ujela že tik pred Lukovo poškodbo, tokrat pa je bilo najino sodelovanje imenitno,« je bil zadovoljen Porzingis, ki je prispeval 27 točk, 13 skokov in 5 asistenc.

»Oba sva imela prijeten večer. A še naprej se morava truditi, da bi obogatila najino sodelovanje,« je prikimal Dončić, potem ko je pet od osmih asistenc namenil prav Porzingisu. Očitno se je trudil, da ne bi preveč spremenil ritma moštva, ki med njegovo odsotnostjo vendarle ni bilo povsem nebogljeno, saj je iztržilo tri zmage v sedmih nastopih, v Charlottu je prekosilo gostitelje celo brez obeh svojih asov. Slovensko-latvijska naveza zdaj potrebuje predvsem dodatno uigravanje, saj je bila zaradi poškodb popolna le na devetih Dallasovih tekmah od zadnjih 30, v tem času je prebila skupaj na parketu pičlih 160 minut.

Besedni dvoboj z Lukom Waltonom

»Luka in Kristaps sta odlična mlada košarkarja, ki se lahko imenitno dopolnjujeta. Njuno tokratno sodelovanje je bilo fantastično, dovolj je bilo, da sta se spogledala, in že sta nizala neverjetne poteze. Lepo ju je bilo občudovati,« je asa pohvalil Dallasov trener Rick Carlisle, ki je bil zadovoljen tudi zaradi uspeha v domači dvorani. V njej so njegovi košarkarji okusili 15 zmag in 14 porazov, na gostovanjih pa je njihova bera 18:8.

Dončić se je med dvobojem nekajkrat zapletel v besedni dvoboj s Sacramentovim trenerjem Lukom Waltonom. »Izrekel je nekaj o meni, kar mi ni bilo všeč, to pa je tudi vse. Nič posebnega se ni zgodilo, podobne stvari potekajo na vsaki tekmi,« je pojasnil slovenski as, ki se iskreno veseli vikenda All-Star. Na njem bo uvodoma kapetan selekcije sveta, sestavljene iz košarkarjev, ki prvo ali drugo leto igrajo v ligi NBA, pomerili pa se bodo z vrstniki iz ZDA. Vrhunec dogajanja ga čaka v noči na ponedeljek, ko bo združil moči z vzornikom LeBronom Jamesom v dvoboju s selekcijo Giannisa Antekounmpa.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije