BOKS

Pomagal bo tistim, ki si ne znajo sami

Tyson Fury bo brezdomcem namenil sedem milijonov evrov. Ker je boksar, in ne poslovnež, bo na koncu ostal brez vsega.
Fotografija: Tyson Fury je le še potrdil, da ima veliko srce. FOTO: AP
Odpri galerijo
Tyson Fury je le še potrdil, da ima veliko srce. FOTO: AP

LJUBLJANA – Britanski boksarski zvezdnik Tyson Fury, ki je v nedavnem obračunu z ameriškim šampionom Deontayjem Wilderjem za naslov svetovnega prvaka v težki kategoriji po različici WBC po izvrstni predstavi iztržil neodločen izid, bo izpolnil obljubo, ki jo je dal pred dvobojem v Los Angelesu. Brezdomcem ter zasvojencem z alkoholom in mamili bo namreč daroval večji del svojega zaslužka – kar sedem milijonov evrov.

»Še nikjer nisem videl toliko brezdomcev kot prav v Los Angelesu. V središču mesta, kjer sem bival, jih sicer še ni bilo prav veliko, toda že komaj nekaj minut hoje stran po ulici jih je bilo na tisoče,« je v pogovoru za časnik Daily Mail zaupal 30-letni as iz Manchestra in napovedal, da bo dal za reveže zgraditi tudi poseben dom. »Jaz sem boksar, in ne poslovnež. Denarja tako in tako ne moreš odnesti s seboj v grob, verjetno bom na koncu – kakor vsi boksarji – ostal brez vsega. Zato je bolje, da že zdaj nekaj naredim z njim in ga vsaj razdelim med tiste, ki si ne znajo sami pomagati,« je svojo odločitev razložil Ciganski kralj (Gypsy King), ki do svojih otrok (z ženo Paris pričakujeta že petega) ne bo tako velikodušen.

»Menim, da bi si morali vsi otroci sami zaslužiti svoj denar, kajti v nasprotnem primeru ga ne bodo znali ceniti. Jaz sem si krvavo prislužil vsak cent. Tudi moji otroci bodo morali, ko bodo odrasli, sami poskrbeti zase in iti svojo pot,« je še dejal Fury, ki na neuradni svetovni lestvici v težki kategoriji zdaj drži tretje mesto za vodilnim Angležem Anthonyjem Joshuo in drugouvrščenim Wilderjem.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije