POŠKODOVANO KOLO

Pojasnilo: Rogličev šef izključen z dirke, ker so škodovali Rogliču

Direktor Jumbo-Visme je moral zapustiti dirko.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Benoit Tessier Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Benoit Tessier Reuters

Na dan prihajajo podrobnosti incidenta, zaradi katerega je bil s kolesarske dirke po Franciji izključen direktor moštva Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) Nizozemec Merijn Zeeman. Do predstavnika Mednarodne kolesarske zveze (Uci) se je vedel neprimerno, ker je ta pri pregledu poškodoval Primoževo kolo.

Disciplinski sodnik dirke po Franciji je v četrtek v obrazložitvi izključitve Nizozemca zapisal, da je ta po sredini 17. etapi napadel, grozil in žalil uradno osebo Ucija. Hkrati mu je prisodil 2000 švicarskih frankov kazni (1860 evrov).

Zeeman je na twitterju razložil potek dogodkov. »Nisem se vedel primerno do osebe, s katero sem se pogovarjal. Komisar Ucija je ob pregledu oziroma iskanju napak poškodoval kolo Primoža Rogliča.«


Opravičil se je

»Kljub temu incidentu bi moral ohraniti mirnost in se spoštljivo pogovoriti s komisarjem. Žal mi je, da tega nisem storil. Nemudoma sem se mu opravičil in komisar je opravičilo sprejel. Sem hudo potrt, vendar naše rumene sanje ostajajo žive.«

Incident se je zgodil na cilju sredine etape na Col de la Lozu. Uci je v okviru boja proti tehnološkim prevaram oziroma tako imenovanemu mehanskemu dopingu pregledala 41 koles, od tega prav vsa moštva Jumbo-Visma.


Preberite še:

Roglič-Pogačar manija: kako in za koliko do Pariza pozdravit junake
Oče in mama Pogačar trpita: Tadejev pogled je bil prazen


Bržčas veselja svoje ekipe ne bo videl od blizu

Zeeman bo moral zadnje tri etape dirke po Franciji spremljati z razdalje. Njegov glavni varovanec Roglič medtem ostaja v skupnem vodstvu in ima vse možnosti, da se v rumeni majici zapelje v Pariz.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije