Podmežakla išče svojega krtka

Za novo sezono AHL se je prijavilo 16 moštev, tudi obe slovenski. Na Jesenicah anonimno pismo, češ da vodstvo grozi igralcem.
Fotografija: Dolgoletni reprezentant Žiga Pance se po dolgih letih pri tujih delodajalcih vrača v Ljubljano. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Dolgoletni reprezentant Žiga Pance se po dolgih letih pri tujih delodajalcih vrača v Ljubljano. Foto: Leon Vidic

Prezgodaj končana hokejska sezona sproža številne uganke o utripu palice in ploščka pri nas v naslednji zimi. Tako še ni končne rešitve o tem, v katerem tekmovanju bo igrala SŽ Olimpija. V AHL bi branila lovoriko iz pomladi 2019, vendar najbolj ambiciozni člani ljubljanskega tabora, kajpak pa tudi marsikateri privrženec, ne skrivajo, da bi že v novi sezoni radi imeli svoje moštvo v najvišjem hokejskem razredu v regiji.

Za nekdanjo EBEL, ki se zdaj zaradi prihoda novega pokrovitelja imenuje BAHEL, se v Tivoliju temeljito pripravljajo za sezono 2021/22, toda še vedno ohranjajo upanje, da bi že v prihajajoči jeseni na ledu prenovljene dvorane – tudi z zaslonom nad sredino igrišča po vzoru sodobnih športnih objektov – gostili najboljša moštva Avstrije, Madžarske in Italije. K tej druščini bo pristopila tudi ekipa Bratislava Capitals, umetna tvorba brez kakršnega koli spoštovanja vredne tradicije, ki doslej sploh ni igrala v najvišjem slovaškem ligaškem razredu! »To drži, res to moštvo še ni okusilo extralige, a pri klubu so nam zagotovili konkurenčnost, saj bodo okrepili zasedbo iz prejšnje sezone,« nam je iz pisarne vodstva tekmovanja sporočil Vinzenz Winter, predstavnik za stike z javnostjo pri BAHEL.

Zmaji za zdaj ostajajo na seznamu med 16 udeleženci AHL, ki bi jih razdelili v štiri skupine, slovenska kluba, ob ljubljanskem še jeseniški, bi bila v različnih skupinah.

Na hokejskih Jesenicah si je klub začrtal visoke cilje v alpski ligi, za skok v BAHEL, ki za konkurenčno podobo moštva zahteva vsaj poldrugi milijon evrov letnega proračuna, sredstev preprosto ni. Toda številni poznavalci hokeja v Zgornjesavski dolini so se v zadnjih tednih zelo razveselili aktivnih dejavnosti kluba, po prihodu Marcela Rodmana, enega legendarnih hokejistov v Podmežakli, se je strategija športne politike in širše prepoznavnosti dvignila na višjo raven. Rodman je resda v prvi vrsti športni direktor kluba, a hkrati se veliko ukvarja tudi s promocijskimi dejavnostmi ter se vsak dan pogovarja z obstoječimi in potencialnimi pokrovitelji.


Toda nato se je bližnja Mežakla zatresla, zdi se, da kaj več od kakšne plašne miške ne bo priletelo na plan. Zakrožilo je namreč anonimno pismo, ki naj bi imelo avtorja tudi v slačilnici moštva, češ da vodstvo kluba z grožnjami in ustrahovanjem sili igralce k
Kapetan železarjev Andrej Tavželj je odločno zanikal navedbe iz anonimnega pisma, češ da vodstvo kluba grozi igralcem. Foto: Roman Šipić
Kapetan železarjev Andrej Tavželj je odločno zanikal navedbe iz anonimnega pisma, češ da vodstvo kluba grozi igralcem. Foto: Roman Šipić
podpisovanju novih pogodb. Jasno je, da je poglavitna težava pri ambicioznih načrtih jeseniškega kluba pomanjkanje denarja, toda s sedanjo energijo in ustvarjalnostjo Rodmana, nekoč reprezentančnega kapetana, optimizem za železarje ni prepovedan. Le nekaj ur po objavi anonimnega pisma se je oglasil kapetan železarjev Andrej Tavželj in s podpisi soigralcev sporočil, da gre za podlo in zlonamerno dejanje. Podobno so zapisali v včerajšnjem sporočilu za javnost iz vodstva kluba s predsednikom Anžetom Pogačarjem, Rodman pa nam je dejal, da nikdar ni razmišljal na način, da bi kdo moral pod prisilo nosti rdeči dres. A včasih tudi krtek iz slačilnice privleče kakšno zgodbo, kar se dogaja tudi pri največjih in najbogatejših klubih. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije