KOŠARKA

Po Dragiću moral na bolniško še Dončić

Na tekmi Dallas – Miami le sto sekund s slovenskim pridihom. Zvin gležnja ni hujši, a bi mu lahko preprečil nastop v Milwaukeeju.
Fotografija: Luka Dončić je pri vodstvu Miamija s 6:2 obležal med gledalci. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić je pri vodstvu Miamija s 6:2 obležal med gledalci. FOTO: Reuters

 Namesto novega slovenskega derbija v ligi NBA in uspeha domačega moštva so ljubitelji košarke v Dallasu doživeli dvojno razočaranje. Goran Dragić je tako kot lani, ko je še okreval po operaciji kolena, izpustil gostovanje v Teksasu zaradi načete prepone, Luka Dončić pa je že po pičlih stotih sekundah moral zapustiti igro z zvitim gležnjem. Za nameček je zmaga po podaljšku s 122:118 pripadla Miamiju, ki je vodil že s 24 točkami prednosti.

Poskus, da bi na 21. zaporedni tekmi zbral vsaj 20 točk, 5 skokov in 5 asistenc ter prinesel Dallasu 12. zmago v zadnjih 14 nastopih, se je za Dončića končal pri pičlih dveh točkah in enem skoku. Med prodorom proti obroču je izgubil nadzor nad žogo in stopil na nogo tekmečevemu branilcu Kendricku Nunnu, nato pa padel med prve vrste gledalcev za košem in se prijel za desno stopalo. Jasno je bilo, da je šlo za najbolj klasično košarkarsko poškodbo, ko je Ljubljančan ob pomoči šefa medicinsko-kondicijske službe moštva Caseyja Smitha odšepal v slačilnico in se ni vrnil v želenem času, pa tudi, da Mavericks do konca dvoboja ne bodo mogli več računati nanj. Ostali so brez tretjega najboljšega strelca v ligi NBA (povp. 30,4), drugega podajalca (9,3) in 13. skakalca (9,9), a so pogumno nadaljevali tekmo in skoraj bi jim uspel pravi podvig. Če bi bili le nekoliko bolj zbrani v zadnji minuti podaljška, bi nadomestili tretji največji zaostanek v zgodovini kluba; leta 2008 so se vrnili po –29 z Minnesoto, leta 1994 po –25 v Denverju.

Nemudoma na rehabilitacijo

Vse je seveda najbolj zanimalo, kaj je razkril takojšnji rentgenski pregled Dončićevega gležnja. Poškodba ni hujša, zato so ga preusmerili v terapevtski center v dvorani, ki je opremljen s posebnim bazenom s podvodnim tekočim trakom. V njem se je Ljubljančan nemudoma lotil rehabilitacije, vprašanje pa je, kdaj se bo lahko vrnil na igrišča. Dallasov spored bo sila zahteven tudi po soočenju z Miamijem, tretjim na razpredelnici vzhodne konference. Že danes ponoči ga čaka gostovanje pri Milwaukeeju, ki je nanizal že 18 zaporednih zmag in je najuspešnejši v celotni ligi, nato se bo pomeril še z Bostonom, Philadelphio in Torontom, ki zasedajo tretje, drugo in četrto mesto med vzhodnimi moštvi.

»Zares upam, da Lukova poškodba ne bo pustila resnih posledic. Če me že vlečete za jezik, osebno menim, da še ne bo mogel igrati v Milwaukeeju, nato pa bomo videli. Škoda, saj je bil neverjeten na vseh dosedanjih tekmah. Običajno se košarkarji ogromno naučijo med krstno sezono v ligi NBA, Luka pa je presegel vsa pričakovanja, čeprav je že lani igral odlično. Letos je tudi vrhunsko telesno pripravljen, kar me opogumlja ob njegovi nezgodi,« je ocenil Dallasov trener Rick Carlisle. Goran Dragić pa je prek twitterja izrekel lepe želje svojemu sostanovalcu med nepozabnim EP 2017: »Hitro okrevaj, ciki ...«
Dončiću je namenil prijazne besede tudi najbolje plačani Miamijev as Jimmy Butler, s 27 točkami prvi strelec moštva v Dallasu (pri gostiteljih sta izstopala Tim Hardaway z 28 ter Kristaps Porzingis z 22 točkami in 14 skoki): »Fant sodi v kategorijo tistih, za katere bi tudi sam kupil vstopnico, da bi ga občudoval med igro.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije