ROKOMET

Ocvirk: Bolj mirno sezono, prosim!

Začetek 29. sezone v rokometni ligi NLB. Celje favorit, Gorenje in Ribnica v zasedi.
Fotografija: Celjani so na uvodu osvojili superpokal. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Celjani so na uvodu osvojili superpokal. FOTO: Leon Vidic

LJUBLJANA – Bodo Celjani upihnili še 24. prvenstveno svečko, sedmo zapored, ali jim bo podobno kot nazadnje v pokalu RZS račune pokvarilo Gorenje? Se lahko v boj vmeša Ribnica? Kdo bo igral v končnici in kdo se bo poslovil od prvoligaške druščine? To so glavna vprašanja ob začetku 29. sezone v rokometnem prvenstvu, ligi NLB.

Daleč so časi, ko je bila 1. SRL med najboljšimi petimi ligami v Evropi, na lestvici EHF je za sezono 2020/21, ko se bo zgodila prenova evropskih tekmovanj, padla na 14. mesto. Če že njena konkurenčnost pada, pa bo liga še bolj zanimiva in izenačena. Vanjo se vračata Izola in Slovenj Gradec, vroči prizorišči, kjer nikomur ne bo lahko, tudi Celjanom ne, ki bodo danes gostovali pri novincih z Obale. Le za Celje PL, Gorenje in Ribnico je mogoče vnaprej reči, da bodo spomladi igrali v končnici za prvaka, za vse druge velja, da imajo podobna izhodišča. Krka, Maribor in Koper so naredili korak nazaj in pomladili ekipe, Loki, Dobovi in Jeruzalemu ustreza status quo, le okrepljeni Trimo s trenerjem Ivanom Vajdlom jasno izraža povečane ambicije. Vajdl je ob Izolanu Frediju Radojkoviču povratnik v ligi, v kateri prvič ni tujega trenerja!

Lepotni popravki

Liga NLB bo doživela lepotne popravke, kot je povedal predsednik združenja klubov Sebastjan Gergeta, bo nov protokol z zastavami ob predstavitvi ekip, žoga bo na posebnem stojalu, sklada se še himna lige, nove bodo nagrade za igralce in klube (ferplej). Prenovljena bo statistika, liga bo dobila posebno spletno stran, decembra se vrača tekma All-Star med selekcijo 12 klubov in slovensko reprezentanco ... »Ligo NLB bomo še bolj približali ljudem in uvedli sodobne standarde, kot veljajo v Evropi. Še bolj želimo biti prisotni v medijih, cilj so polne dvorane,« je pred startom dejal Gergeta.

Premiera na superpokalu v Slovenj Gradcu je že dala prve obrise sprememb, da so bili Celjani »zamgovalci« in ne zmagovalci, kot je pisalo na transparentu, pa lahko pripišemo začetnim krčem. Kdo dela, pač greši, ampak kdor bo na igrišču 40 x 20 grešil manj, se bo na koncu veselil uresničitev ciljev. Le Celjani so jasno napovedali, da jih zanimajo zgolj vse tri lovorike. »Spet se bomo borili na dveh frontah, tudi v ligi prvakov. Fantom želim vcepiti miselnost, da se je na vsaki tekmi treba maksimalno truditi. Če ne bomo stoodstotni, bomo izgubljali točke. Razlike med klubi so iz sezone v sezono manjše,« se zaveda trener Tomaž Ocvirk, ki si želi manj burno sezono od prejšnje, v kateri so Celjani izgubili superpokal in pokal ter skoraj do konca trepetali za naslov državnih prvakov.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije