NAJMLAJŠI, KI MU JE TO USPELO

O Dončiću znova govori ves svet, poglejte ga (VIDEO)

Luka je zbral 34 točk, kar 20 skokov in 12 podaj.
Fotografija: Luka je postavil nov mejnik. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports
Odpri galerijo
Luka je postavil nov mejnik. FOTO: Kim Klement/Usa Today Sports

Košarkarji Dallasa so dokazali, da vendarle znajo dobiti tudi tesno tekmo. S 114 : 110 so premagali Sacramento, po rednem delu je bilo 95 : 95. Luka Dončić je spet zabeležil trojni dvojček in dosegel tudi odločilni koš v podaljšku. Zbral je 34 točk, kar 20 skokov (njegov rekord v NBA) in 12 podaj. 

Dončić je spet dosegel mejnik – pri komaj 21 letih in 158 dneh je postal najmlajši igralec v zgodovini NBA, ki je na tekmi dosegel vsaj 30 točk, 20 skokov in 10 podaj. S tem je presegel Oscarja Robertsona, ki mu je to uspelo pri 23 letih in 12 dneh. »To zmago smo res potrebovali. Mislim, da smo odigrali eno najslabših tekem, pa smo vseeno zmagali. Nismo se predali, borili smo se do konca, pomagali drug drugemu in nikoli obupali. Ponosen sem na zmago,« je po tekmi dejal Luka.

Dallas naslednja tekma čaka v četrtek proti losangeleškim Clippersom.

Zmagal je tudi Goran Dragić z Miamijem. Kapetan zlate slovenske vrste z EP 2017 je s soigralci s 111 : 106 premagal Boston.





Čeprav so košarkarji Miamija nastopili brez Jimmyja Butlerja, ki si je poškodoval gleženj na prejšnji tekmi, so pokazali, da se ne bodo kar predali v boju za številko 3 v vzhodni konferenci. Bam Adebayo je zbral 21 točk in 12 skokov.


Zvin gležnja Gorana

Duncan Robinson je za Miami dosegell 21 točk, Goran jih je zbral 20, Kelly Olynyk 15, Tyler Herro pa 11. Goran je v zadnjih sekundah nerodno pristal na levem gležnju in odšepal v slačilnico, a je rentgenski pregled pokazal, da so kosti ostale cele. Na twitterju je napisal: »Super smo se pobrali danes! Ponosen sem na soigralce, kako so prevzeli odgovornost!«

Jayson Tatum je bil prvi strelec Bostona s 23 točkami, Jaylen Brown je zbral 13 točk in 10 skokov, Gordon Hayward in Kemba Walker pa sta vsak prispevala po 15 točk.

Naslednja tekma košarkarje Miamija čaka v četrtek, ko se bodo pomerili z Milwaukeejem.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije