KVALIFIKACIJE

»Nori Max« pred divjimi navijači dosegel prvenec

Dirka se bo začela v nedeljo ob 15.10.
Fotografija: Max Verstappen je dosegel prvič prvi startni položaj v karieri. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je dosegel prvič prvi startni položaj v karieri. FOTO: Reuters

BUDIMPEŠTA – Nedeljsko dirko svetovnega prvenstva v Budimpešti bo s prvega mesta začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). V kvalifikacijah je prehitel oba Mercedesova voznika, drugi je bil Finec Valtteri Bottas, tretji pa svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton.

Verstpappen, ki ima vzdevek 'nori Max', je najboljši startni položaj prvič v karieri dosegel pred svojimi številnimi navijači v oranžnem. V tesnem boju je Bottasa premagal za 18 tisočink sekunde. »Zasluženo, avto je bil doslej vseskozi odličen, vesel sem, da sem si priboril prvo mesto. To bo na tej progi zelo pomembno za jutrišnjo dirko.« Postal je 100. voznik v formuli 1 z najboljšim startnim položajem.

Hamilton je danes lovil rekord Michaela Schumacherja, ki je bil na Hungaroringu sedemkrat najboljši v kvalifikacijah, a je ostal le tretji. Za njim sta se zvrstila oba ferrarija, Monačan Charles Leclerc je premagal Nemca Sebastiana Vettla, šesti pa je bil drugi voznik Red Bulla, Francoz Pierre Gasly.

V skupnem seštevku SP je pred nedeljsko dirko, ki bo zadnja pred enomesečnim poletnim premorom, trdno v vodstvu Hamilton. Ima 223 točk, drugi je Bottas s 184, tretji pa Verstappen s 162.

V nedeljo se bo dirka na Madžarskem začela ob 15.10.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije