NBA

Neverjetni Luka Dončić postavil nov mejnik, Dallas popeljal do zmage

Dončić je dosegel 36 točk, rekordnih 19 podaj in 14 skokov ter ima največ trojnih dvojčkov med vsemi košarkarji v tej sezoni.
Fotografija: Luka Dončić. FOTO: Kevin C. Cox, USA Today Sports
Odpri galerijo
Luka Dončić. FOTO: Kevin C. Cox, USA Today Sports

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je s 17. trojnim dvojčkom v sezoni popeljal Dallas Mavericks do zmage nad prvo ekipo vzhodne konference severnoameriške lige NBA, Milwaukee Bucks. V Orlandu je bilo po podaljšku 136 : 132 za ekipo iz Teksasa. Miami Heat je brez poškodovanega Gorana Dragića izgubil proti moštvu Phoenix Suns s 112:119.

Dončić je dosegel 36 točk (met iz igre 12 : 24), rekordnih 19 podaj in 14 skokov ter ima največ trojnih dvojčkov med vsemi košarkarji v tej sezoni.

Košarkarji Dallasa so ob koncu rednega dela dosegli zadnjih sedem točk in si zagotovili podaljšek, v katerem pa so ves čas vodili.

Zvezdnik Milwaukeeja in MVP pretekle sezone Giannis Antetokounmpo je dosegel 34 točk, 13 skokov in pet blokad.

Košarkarji Phoenixa so proti Miamiju nadaljevali niz neporaženosti v mehurčku v Orlandu. Za peto zmago po ponovnem zagonu sezone je Devin Booker proti četrti ekipi vzhoda prispeval 35 točk.

Dallas prihodnja tekma čaka v ponedeljek zvečer po slovenskem času, ko bo igral proti moštvu Utah Jazz, Miami pa se bo v noči na torek meril z Indiano Pacers.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije