TENIS

Bedene nemočen proti Cicipasu

V izgubljenem položaju je dvoboj še predal.
Fotografija: Bedene je moral predati dvoboj Cicipasu (na fotografiji). FOTO: Charles Platiau, Reuters
Odpri galerijo
Bedene je moral predati dvoboj Cicipasu (na fotografiji). FOTO: Charles Platiau, Reuters

Aljaž Bedene se poslavlja od odprtega prvenstva (OP) Francije. V tretjem krogu je po poškodbi desnega gležnja predal obračun proti petemu nosilcu, Grku Stefanosu Cicipasu, ki je v trenutku predaje vodil s 6 : 1, 6 : 2 in 3 : 1. 

Bedene je ves čas deloval povsem nebogljeno, prvo igro pa je dobil šele po posredovanju fizioterapevta pri zaostanku 0 : 5. Prvi niz je trajal vsega 26 minut. Bedenetu so morali nato znova oskrbeti gleženj, kaj veliko pa to v igri ni spremenilo, saj je Grk še tretjič v dvoboju prišel do odvzema servisa za vodstvo 2 : 1. Kasneje je še četrtič odvzel začetni udarec slovenskemu tenisaču in ga osvojil s 6 : 2.

Bedene je v karieri drugič prišel do tretjega kroga na igriščih Rolanda Garrosa (2016), skupaj pa četrtič na turnirjih velike četverice, potem ko je dve oviri preskočil tudi na OP ZDA (2019) in Wimbledonu (2017).

S porazom Bedeneta, 56. igralca sveta, so slovenski teniški igralci in igralke končali nastope na Rolandu Garrosu. Se še kdo spomni trikratne finalistke (in zmagovalke leta 1977) tega turnirja Mime Jaušovec?

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije