FORMULA 1

Najtežji vikend za Hamiltona

Max Verstappen potrdil mojstrstvo na mokri stezi v Hockenheimu. Sebastian Vettel z 20. startnega položaja do drugega mesta.
Fotografija: Max Verstappen je v Hockenheimu potrdil svoj razkošni talent. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Max Verstappen je v Hockenheimu potrdil svoj razkošni talent. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Velika nagrada Nemčije je s pomočjo dežja, ki je stezo v Hockenheimu spremenil v pravo drsalnico, postregla s spektakularno dirko v formuli 1, na kateri si je še najmanj napak privoščil Max Verstappen, ki je na koncu zasluženo slavil zmago. Po večkratnem posredovanju varnostnega avtomobila zaradi številnih trčenj je imel Red Bullov zvezdnik, ki se je tudi sam enkrat zavrtel na progi, v cilju dobrih sedem sekund naskoka pred drugouvrščenim Ferrarijevim asom Sebastianom Vettlom, ta je sicer preizkušnjo začel šele z 20. startnega položaja (!), tretjega mesta pa se je presenetljivo veselil novopečeni očka, Rus Danil Kvjat (Toro Rosso, + 8,305).

»Če odmislim tisto vrtenje, zaradi katerega mi gre zdaj na smeh, je tokrat vse teklo kot po maslu. A treba je reči, da so bile razmere tokrat res izjemno zahtevne, zaradi česar je bilo treba biti še toliko bolj osredotočen na vožnjo,« je po drugi letošnji in skupno sedmi zmagi poudaril 21-letni Nizozemec, ki je tako le še potrdil svoje mojstrstvo na mokri stezi. Na vprašanje, zakaj je tako dober v takšnih razmerah, je odvrnil, da zaradi dolgoletnih izkušenj: »Moj oče Jos je bil v dežju prav tako izjemno hiter. Skupaj sva na mokri progi odpeljala nešteto krogov, ki sva jih potem skupaj analizirala. Te izkušnje mi pridejo zdaj še kako prav.«
Pravo katastrofo so doživeli pri Mercedesu; Lewis Hamilton je šele po naknadnem kazenskem pribitku 30 sekund za dirkača Alfa Romea, Kimija Räikkönena in Antonia Giovinazzija, napredoval na deveto mesto in prejel dve točki, Valtteri Bottas pa je po trčenju v ogrado ostal celo povsem praznih rok. »To je bil moj najtežji vikend v karieri! Še nikoli se namreč nisem počutil tako bolnega (zaradi bolečin v vratu je celo razmišljal, da bi izpustil sobotne kvalifikacije – op. p.)« je priznal Hamilton, ki je kljub težavam še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi, v kateri ima zdaj 41 točk naskoka pred drugouvrščenim Bottasom. Naslednja dirka bo že to nedeljo na Hungaroringu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije