Najboljši predobri za Slovenki

Ashleigh Barty ugnala Polono Hercog, Serena Williams pa Tamaro Zidanšek.
Fotografija:
Odpri galerijo

Najboljša teniška igralka v zgodovini in najboljša tačas, Serena Williams in Ashleigh Barty, sta končali slovenske nastope v ženskem delu OP Avstralije. Američanka, ki lovi rekordni 24. naslov za grand slam, je s 6:2, 6:3 ugnala Tamaro Zidanšek, Bartyjeva, ki je prvič na domačem slamu prva nosilka in s tem veliki avstralski up, pa s 6:1, 6:4 Polono Hercog. Slovenkama je bilo skupno, da sta slabo odigrali uvodni niz in bili veliko enakovrednejši v drugem, za obe pa je bil poraz realen.

Hercogovi ni šlo najbolj na roko, da je morala v dveh dneh odigrati dva dvoboja, saj po težavah s hrbtom ni najbolje telesno pripravljena. Prvega niza, v katerem je zadela zgolj 39 odstotkov prvih servisov, je bilo ekspresno konec, v drugem se je bolje kosala s prvo nosilko, imela nekaj priložnosti, a jih ni izkoristila. Po 66 minutah igre se je v 3. krog prebila Bartyjeva. »Prvi niz je bil slab, drugega pa sem taktično odigrala, kot je bilo dogovorjeno. Pozna se, da v zadnjem času nisem igrala, prav tako ne vadila, primanjkuje mi kondicije, v daljših točkah me zmanjka. Če bi bile za mano idealne priprave, bi bila zdaj zelo razočarana, glede na vse, kar se je dogajalo, pa je razplet sprejemljiv,« je realno gledala Hercogova, ki se je pred OP Avstralije precej bolj kot tenisu posvečala terapijam in bíla bitko s časom, da bi bila nared. Realna možnost je bila tudi odpoved nastopa.

»Težava je bila, ker se je en dan zdelo že vse v redu, naslednji pa me je spet zgrabilo. Najprej sem v pripravljalnem obdobju v enem mesecu in pol pustila dušo na igrišču, da bi kar najbolje pripravljena dočakala sezono, potem pa se zgodi nekaj takšnega. Res ni bilo preprosto, toliko težje je bilo vse skupaj, ker sem si res želela igrati, hkrati nisem želela tvegati poslabšanja. Nekaj časa nisem vedela niti, ali bo potrebna operacija, a k sreči ne bo. Bom pa zdaj v ekipo dodala fizioterapevta, ki bo potoval z mano,« je pojasnila Hercogova, ki med dvobojem ni čutila bolečin, pri čemer je svoje naredil adrenalin. Za zdaj načrtov ne bo spreminjala, upa, da bo v drugi polovici februarja lahko igrala na turnirjih v Dubaju in Dohi.

Zidanškova se je dobro upirala

Tamara Zidanšek se je dvoboja s Sereno Williams lotila (pričakovano) živčno, s takšno igralko se pač še ni merila, četudi je lani prav v Melbournu igrala proti višje uvrščeni na lestvici WTA Naomi Osaka (4.). Uvodni niz je bil hitro v Američankinih rokah, v drugem pa se je razvil pravi boj, predvsem ko se je Slovenka dvakrat zapored na svoj servis znašla v zaostanku 0:40, a nato dobila igro. Williamsova je imela v tem obdobju precej težav s svojim forehandom, v izjemni šesti igri, ko so zaradi dežja zaprli streho nad igriščem, je rešila tudi tri žogice za break, odtlej pa Zidanškova ni osvojila nobene igre več. »Dober dvoboj, zares dobro se je upirala, ni mi kar prepustila zmage. V drugem nizu sem naredila preveč napak, morala sem prebroditi svoje notranje boje. Vedela sem, da moram zaigrati bolje, sicer bo pred mano še dolg večer,« je ocenila Williamsova. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije