TENIS

Nadal ne verjame, kar pravi Federer

Jutri sanjski polfinale na odprtem prvenstvu Francije. Španec v prednosti, toda Švicar se ne vdaja vnaprej.
Fotografija: Za Rafaela Nadala ni pomembno, kdo stoji na drugi strani mreže. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Za Rafaela Nadala ni pomembno, kdo stoji na drugi strani mreže. FOTO: Reuters

LJUBLJANA – Že pred nedeljskim moškim zaključnim dvobojem na odprtem prvenstvu Francije bodo lahko ljubitelji tenisa uživali v finalu (pred finalom). V Roland-Garrosu se bosta namreč jutri v polfinalu – če seveda prirediteljem ne bo tako kot včeraj računov prekrižal dež in odplaknil celotnega sporeda – pomerila giganta Roger Federer in Rafael Nadal. Španski as je v četrtfinalu v treh nizih s 6:1, 6:1 in 6:3 odpihnil z igrišča Japonca Keija Nišikorija, švicarski zvezdnik je s 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5) in 6:4 strl odpor rojaka Stana Wawrinko.

»On je kar v redu in precej dobro igra na pesku,« je po četrtfinalni zmagi z nasmeškom izjavil Federer, pri čemer je imel v mislih svojega naslednjega tekmeca – Nadala. Po tej izjavi, s katero je na tribunah sprožil prave slave smeha, se mu je zresnil obraz.



»Eden od razlogov, da sem se vrnil, je bil zagotovo tudi Rafa. Voilà!« Toda Nadal mu ne verjame: »Nisem prepričan, da to, kar je izrekel, res drži. Namreč, da se je vrnil zaradi mene,« je hladnokrvno odvrnil najboljši španski teniški igralec, ki je v ponedeljek praznoval 33. rojstni dan. To bo sicer že njun 39. medsebojni obračun, v katerih vodi Nadal, ki je v svojo korist odločil 23 dvobojev, medtem ko je bil štiri leta starejši Švicar uspešnejši petnajstkrat.

Želi si ostati kralj peska

Rafaelov cilj je jasen: želi si ostati kralj peska! »Zame je ključno, da sem v polfinalu, s kom bom tam igral, pa mi ni pomembno,« je dejal izkušeni Majorčan in pripomnil: »Da se bom pomeril z Rogerjem, je seveda sijajno. Ker sva najpomembnejše trenutke v najinih karierah odigrala drug proti drugemu, bo tudi ta obračun za naju zagotovo nekaj posebnega.« Federer je za svojega večnega tekmeca skoval poseben taktični načrt. »Na uspeh bom lahko računal le, če se bom dosledno držal načrta. Vseskozi moram imeti pred očmi, kdo mi stoji na drugi strani mreže. Rafa iz dneva v dan dokazuje, da je še vedno najboljši igralec na pesku. Poleg tega je levičar, kar spremeni vse. V preteklosti sem sovražil dvoboje z levičarji, zdaj mi pomenijo prav posebne izzive, ki jih obožujem,« je poudaril šampion iz Bottmingena (kanton Basel).

»Proti slehernemu tekmecu moraš verjeti, da ti bo uspelo,« se bodri Roger Federer. FOTO: Reuters
»Proti slehernemu tekmecu moraš verjeti, da ti bo uspelo,« se bodri Roger Federer. FOTO: Reuters


Da proti Nadalu, ki je na lestvici ATP drugi za Srbom Novakom Đokovićem, medtem ko sam drži tretje mesto, zaostaja v medsebojnih zmagah, ga ne skrbi. »Proti slehernemu nasprotniku moraš verjeti, da ti bo uspelo. Zmeraj obstaja priložnost; morda zaradi vetra, dežja, ker je tekmec bolan in sam igraš neverjetno dobro. Vse se lahko zgodi. Zelo se že veselim Rafe! Ko sem se prijavil za odprto prvenstvo Francije, sem upal, da se bo zgodil najin dvoboj. Če upaš, da se mu boš izognil, potem je bolje, da sploh ne prideš na turnir,« je še dejal Federer. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije