Na premiernem paralelnem veleslalomu najboljša uvrstitev Robnikove

Zmagala je Francozinja Clara Direz.
Fotografija: Tina Robnik FOTO:  Tomi Lombar, Delo
Odpri galerijo
Tina Robnik FOTO:  Tomi Lombar, Delo

Alpske smučarke so se v Sestrieru prvič pomerile v paralelnem veleslalomu. V finalu dveh smučark, ki še nikoli nista stali na zmagovalnem odru svetovnega pokala, je zmagala Francozinja Clara Direz, ki je bila hitrejša od Avstrijke Elise Mörzinger. Slovenka Tina Robnik je osvojila osmo mesto. Vožnjo za tretje mesto je v italijanskem dvoboju Federice Brignone in Marte Bassino dobila slednja. Za Bassinovo so to devete stopničke v svetovnem pokalu. Meta Hrovat je bila 23. Robnikova jo je izločila v šestnajstini finala. 

V šestnajstini finala je presenetljivo izpadla zmagovalka paralelnega slaloma v St. Moritzu Slovakinja Petra Vlhova. Premagala jo je Švicarka Aline Danioth, ki pa je potem v četrtfinalu grdo padla in tekma je bila zato nekaj trenutkov tudi prekinjena. V osmini finala pa je Direzeva izločila Mikaelo Shiffrin.

»Z današnjo tekmo in rezultatom sem seveda zadovoljna. Po analizi ugotavljam, da imam še kar nekaj rezerve, saj prav vsi zavoji niso bili optimalni, nekaj je bilo zdrsov,« je po svoji najboljši uvrstitvi v sezoni povedala Robnikova. »Paralelna preizkušnja je zelo nepredvidljiva. Z današnjim smučanjem nisem zadovoljna, preveč je bilo napak. Seveda sem imela v mislih precej več kot zgolj uvrstitev v izločilne dvoboje,« pa je dejala Hrovatova.

V kvalifikacijah sta neuspešno nastopili še dve Slovenki. Ana Bucik je v prvi kvalifikacijski vožnji odstopila, Maruša Ferk pa je bila na 45. mestu prepočasna za izločilne boje.

Prihodnji konec tedna alpske smučarke v Banskem v Bolgariji čakajo tekme hitrih disciplin, dva smuka, eden namesto odpadlega v Val d'Iseru, in superveleslalom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije