EVROPSKA LIGA

Maribor brez evropske jeseni

Nogometaši Maribora so izpadli iz evropske lige.
Fotografija: FOTO: Tadej Regent, Delo
Odpri galerijo
FOTO: Tadej Regent, Delo

MARIBOR – Nogometaši Maribora so na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo v Ljudskem vrtu remizirali 0 : 0 z ekipo Glasgow Rangers. Vijoličasti so tako zaključili evropsko sezono.

Na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij niso nadoknadili zaostanka 1 : 3 s prve tekme v Glasgowu. Kljub terenski premoči, velikemu številu priložnosti, celo strelu z bele točke, jim ni uspelo zadeti mreže, tako da se je tekma končala z 0 : 0.

V 70. minuti je imel Maribor izjemno priložnost. Kapetan Marcos Tavares je dobil žogo na šestih metrih, si jo nastavil za strel, njegov poskus pa je vratar Allan McGregor branil s konico čevlja. Le dobro minuto za tem je iz obetajočega položaja slabo streljal še Luka Zahović.

Čeprav je trener Darko Milanič hitro opravil vse menjave in dal ekipi novih moči, Maribor v zadnjih petnajstih minutah ni imel več prave energije. Lahko bi zadeli tako gostje, ki so imeli dve zreli priložnosti, pa tudi Maribor, vendar je Tavares v 91. minuti zapravil enajstmetrovko za častno zmago.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije