NOGOMET

Messi ruši mejnike, a naslov mu polzi iz rok

Argentinec je po Henryju leta 2003 prvi s po 20 goli in podajami v eni sezoni. Real Madrid lahko nocoj v Granadi že stopi na prag naslova španskega prvaka.
Fotografija: Trener Barcelone Quique Setien bo ostal brez službe, če mu je ne bo rešil izjemni Lionel Messi. FOTO: Albert Gea/Reuters
Odpri galerijo
Trener Barcelone Quique Setien bo ostal brez službe, če mu je ne bo rešil izjemni Lionel Messi. FOTO: Albert Gea/Reuters

V nemškem nogometnem prvenstvu je imel Bayern na koncu 13 točk prednosti pred Borussio, v Angliji je Liverpool 21 točk pred Manchester Cityjem in v Italiji Juventus odločno koraka k devetemu zaporednemu scudettu. Najbolj zanimive so stvari na Iberskem polotoku, kjer Real Madrid in Barcelona nadaljujeta mrtvi tek. Madridčani imajo točko in tekmo prednosti, ključen korak lahko storijo nocoj, ko bodo gostovali pod vznožjem Sierra Nevade pri Granadi. Branilci naslova prvaka iz Barcelone po koronakrizi ne delujejo prepričljivo, mir na Camp Nouu rušijo tudi govorice o morebitnem odhodu Lionela Messija ter nezadovoljstvu Antoina Griezmanna, a Barça je vseeno prišla do tretje zaporedne zmage in druge minimalne. Gol odločitve je že v 15. minuti zabil Čilenec Arturo Vidal po lepi podaji Messija. Če bo blaugrana na koncu ubranila naslov, devetega v zadnjih 12 letih in skupaj sedemindvajsetega (Real jih ima 33), se bo lahko v največji meri zahvalila argentinskemu velemojstru, ki mu leta (33) ne pridejo do živega. V tej sezoni je zbral že 20 asistenc, kar je nazadnje uspelo Xaviju Hernandezu leta 2009.
Težko prigarana zmaga je preprečila Real Madridu, da bi se že z morebitno nocojšnjo (22.00) v Granadi veselil lovorike. Nogometaši iz prestolnice bi lahko bili prvaki, če premagajo Granado in potem še v četrtek doma Villarreal. Ker je moštvo Zinedina Zidana boljše na medsebojnih tekmah (0:0 in 2:0), potrebuje na zadnjih treh zgolj pet točk. Barcelonine možnosti se zdijo precej pičle, toda Vidal še ni vrgel puške v koruzo. »Dali bomo vse od sebe in potem bomo videli. Ni vse odvisno od nas. Če se ne bo izšlo, pa bomo vse sile usmerili v osvojitev lige prvakov.« je povedal Vidal.
Dan D za City
»Zaslužimo si več kot drugo mesto, ampak tudi naš tekmec niza zmage, zato ne vem, ali se nam bo izšlo,« je razmišljal trener Barcelone Quique Setien. Če ne bo osvojil naslova, ga bo Barcelona odpustila, glavni kandidat za to funkcijo pa je nihče drug kot Xavi. Vprašanje, ali bo imel v ekipi Messija, ki je postal šele drugi nogometaš v najboljših petih ligah, ki je v eni sezoni dosegel 20 golov in 20 podaj. Pred njim je to v sezoni 2002/03 uspelo Thierryju Henryju v Arsenalu. Messiju pogodba poteče leta 2021, o podaljšanju pa se vsaj za zdaj noče pogovarjati. Še bolj nezadovoljen je Griezmann, ki je moral ob polčasu z igrišča zaradi poškodbe in je izgubljen do konca sezone. V Angliji je Liverpool brez poškodovanega kapetana Jordana Hendersona doma presenetljivo oddal točko Burnleyju, še bolj presenetljiv je bil poraz Chelseaja v Sheffieldu kar z 0:3. Modri lahko izgubijo mesto v ligi prvakov. Če bo nocoj proti Southamptonu uspešen Manchester United, se bo že zavihtel pred njih. Manchester City je s tremi goli Raheema Sterlinga razbil Brighton (5:0), veliko bolj pomemben dan za moštvo Pepa Guardiole bo današnji, saj bo Mednarodno športno razsodišče (CAS) v Lozani odločalo o njegovi pritožbi na kazen Uefe o dveletni prepovedi nastopanja v evropskih tekmovanjih zaradi kršenja pravil finančnega ferpleja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije