SP V NOGOMETU

Messi prekinil trpljenje Argentine, prepričljivi tudi hrvaški rezervisti

V osmini finala nogometnega SP še Francija, Danska, Hrvaška in Argentina Argentinci se bodo pomerili s Francozi, Hrvati se brusijo za obračun z Danci.
Fotografija: Marcos Rojo in Lionel Messi sta zelo čustveno proslavljala zmago nad Nigerijo in uvrstitev v osmino finala SP. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Marcos Rojo in Lionel Messi sta zelo čustveno proslavljala zmago nad Nigerijo in uvrstitev v osmino finala SP. Foto: Reuters

LJUBLJANA – Lionel Messi je naposled udaril in Argentini po zmagi nad Nigerijo z 2:1 zagotovil napredovanje v osmino finala svetovnega prvenstva v Rusiji, kjer se bodo gavči v nedeljo pomerili s Francijo. Messi, ki je v nedeljo dopolnil 31 let, je zabil svoj prvi gol na letošnjem mundialu, skupno 65. v 127 nastopih za izbrano vrsto.

In to kakšnega! V 14. minuti je v polnem sprintu sprejel visoko žogo po podaji Everja Banege, jo najprej umiril z levim stegnom in nato še z levim nartom, potem pa silovito zabil z desnico. Mojstrovina brez primere! »Vedel sem, da je bog z nami. On že ne bi dopustil, da bi izpadli,« je Messi čustveno podoživljal zmago nad trdoživimi Afričani. V 33. minuti je po prostem strelu še stresel njihovo vratnico, v 51. minuti pa so super orli izenačili iz enajstmetrovke, strelec je bil Victor Moses.

Marcos Rojo in Lionel Messi sta zelo čustveno proslavljala zmago nad Nigerijo in uvrstitev v osmino finala SP. Foto: Reuters
Marcos Rojo in Lionel Messi sta zelo čustveno proslavljala zmago nad Nigerijo in uvrstitev v osmino finala SP. Foto: Reuters

Nato je sledilo trpljenje Južnoameričanov, ko so Nigerijci kot po tekočem traku zapravljali lepe priložnosti. Kazen je prišla v 86. minuti, ko je branilec Argentine Marcos Rojo po natančnem predložku z desne z volejem pospravil žogo v nigerijsko mrežo za 2:1 in zagotovil napredovanje v izločilne boje. Evforično slavje Argentincev na tribunah in igrišču, kot da bi osvojili naslov prvaka, se je lahko začelo. Prednjačil je močno kritizirani selektor Jorge Sampaoli, ki mu je povsem jasno, da bi gavči brez Messija potovali domov.

»On je nad vsemi. Pri Leu je najpomembnejša stvar njegova človeška plat. Joče in trpi. Vesel je, ko Argentina zmaguje. Dobro ga poznam. Mnogo ljudi meni, da ne uživa v dresu Argentine, toda s tem se ne strinjam. Uživa in trpi tako kot vsi drugi igralci in to ga dela še večjega,« se je poklonil svojemu prvemu zvezdniku. Če bo Argentina v osmini finala preskočila Francijo, Portugalska pa bo premagala Urugvaj, se bosta v četrtfinalu srečala največja rivala – Messi in Cristiano Ronaldo. To bi bil na neki način celo finale pred finalom!

V drugi tekmi skupine D je Hrvaška tudi z rezervisti opravila z Islandijo z 2:1 (Milan Badelj 53., Ivan Perišić 90.; Gylfi Sigurdsson 76.-11m). Kočni vrstni red: Hrvaška 9 točk, Argentina 4, Nigerija 3, Islandija 1.

Bolj mirno je bilo v zadnjih obračunih skupine C, saj sta se Francija in Danska razšli z remijem brez golov; to je bil prvi obračun brez golov na ruskem mundialu. Obe reprezentanci napredujeta med 16 najboljših. Peru se je od turnirja poslovil z zmago nad Avstralijo z 2:0 (Andre Carillo 18., Paolo Guerrero 50.). Končni vrstni red: Francija 7 točk, Danska 5, Peru 3, Avstralija 1.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije