NOGOMET

Mariborčani tudi iz Trondheima s porazom

Ni se izšlo za NK Maribor. 
Fotografija: Mariborčanom na Norveškem ni uspelo. FOTO: Ntb Scanpix, Reuters
Odpri galerijo
Mariborčanom na Norveškem ni uspelo. FOTO: Ntb Scanpix, Reuters

TRONDHEIM – Nogometaši Maribora so na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij lige prvakov v Trondheimu izgubili proti Rosenborgu z 1 : 3 (1 : 0). Norvežani so prvo tekmo dobili s 3 : 1 in se prebili v zadnji krog kvalifikacij, kjer bodo igrali z boljšim iz dvoboja med zagrebškim Dinamom in Ferencvarosom.

Mariborčani so si ob visokem zaostanku s prve tekme želeli hiter zadetek. Blizu tega so bili najprej v 12. minuti, ko je bil Rudi Požeg Vancaš pred vratarjem gostov, a je bil ta uspešnejši.

Ob še nekaj bolj ali manj nenevarnih poskusih, med njimi je domači čuvaj mreže ustavil tudi poskus Roka Kronavetra, Marcos Tavares pa je v 27. minuti slabo streljal iz ugodnega položaja, so Štajerci povedli v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa.

Dino Hotić je podal žogo na levo stran, kjer jo je Mitja Viler rešil pred odhodom z igrišča in jo vrnil v sredino kazenskega prostora, tam pa jo je Požeg Vancaš s približno 12 metrov poslal pod prečko in ohranil nekaj upanja proti Rosenborgu, ki je bil nevaren dvakrat, enkrat je bil Kenan Pirić na mestu, drugič pa je pravočasno blokiral Saša Ivković.

V 53. minuti pa so Norvežani zadeli za izenačenje, ko je Babajide David Akintola po desni strani pobegnil Špiru Peričiću, podal v sredino kazenskega prostora, od koder je zadel Alexander Soderlund.

Nov hladen tuš so Mariborčani doživeli v 61. minuti, ko je po kotu z desne strani z glavo zadel Anders Konradsen. Trener Darko Milanič je ofenzivni del nato osvežil s povratnikom Luko Zahovićem in Andrejem Kotnikom, a to ni zaleglo, še več, Norvežani so hitro unovčili več prostora, ko je Konradsen povsem neoviran sprožil malce z desne s 14 metrov in zadel tik ob nasprotni vratnici za končnih 3 : 1.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije